Bu eserinizi de sergileyin

Masumları katleden PKK /YPG/PYD'li teröristlerin propagandasını yapmaktan vazgeçmeyen ikiyüzlü Avrupa'ya tepki çığ gibi. "Benim teröristim iyi" diyen AP bu tavrıyla Türkiye'de yüzlerce sivilin can verdiği katliamlara da sahip çıkmış oldu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 14 Temmuz 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu eserinizi de sergileyin

Türkiye'de yaşanan terör olaylarına karşı tepki göstermekte net bir tavır sergilemekten kaçınan Avrupa, kanlı terör örgütü PKK ve PYD'nin hamiliğini yapmaya devam ediyor. Brüksel'de AB Zirvesi'nin yapılacağı Avrupa Konseyi binasının önünde PKK'nın çadır kurmasına izin verdiği için Türkiye'nin tepkisi ile karşılaşan Batı dünyası, daha sonra Avrupa Parlamentosu'nun koridorlarını terör örgütünün paçavraları ile donattı.

TESCİLLİ DESTEK

İkiyüzlülükte sınır tanımayan Avrupa, Türkiye'ye vize serbestisi verilmesi için de terörün tanımının değişmesini şart olarak masaya getirdi. Bir yandan terörü kınarmış gibi yaparken, diğer yandan Türkiye'de gerek güvenlik güçlerine gerekse sivillere yönelik saldırılar düzenleyen silahlı örgütleri besleyip, eli kanlı katillere kucak açan Batı dünyası, Avrupa Parlamentosu binasında açılan PKK/PYD fotoğraf sergisiyle PKK-AB işbirliğini bir kez daha tescil etmiş oldu. Bu görüntüler, Avrupa'nın, kanlı saldırılarla çözüm sürecini bitiren yaşlı, genç, çocuk demeden Türkiye'de masum insanların kanını dökmeye devam eden terör örgütü PKK'ya verdiği desteğe de resmiyet kazandırdı. Avrupa'nın bu tavrı, yüzlerce masumu katleden terör örgütünün Ankara Güvenpark, Merasim Sokak ve Vezneciler saldırıları gibi yüzlerce masumun yaşamını yitirdiği toplu katliamlarına sahip çıktığının da göstergesi oldu.

SORUN GÖRMEDİLER

Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu'nun Türkiye ile ilgili konulardaki sözcüsü Dimitris Komodromos, terör sergisinde herhangi bir sorun görmediklerini söyledi. Komodromos, sergide DAEŞ'e karşı mücadele eden Kürtlerin fotoğraflarının yer aldığını ileri sürerek, PKK ve PYD'yi aklamaya çalıştı. Komodromos, "DAEŞ lideri Ebubekir El Bağdadi'nin fotoğrafının olduğu bir sergiye de izin verilip verilmeyeceği ile ilgili bir soruya ise cevap vermekten kaçındı.

TERÖRİSTİN İYİSİ OLMAZ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Parlamentosu'nda terör örgütü sergisinin açılmasına ilişkin, "Bütün uluslararası camiaya, canımız yanan bir ülke olarak sesleniyoruz. Artık bırakın 'şu benim teröristim, bu senin teröristin, bu terörist bana zarar verir, şu terörist sana fayda verir, düşmanımın düşmanı, dostumdur.' Bu zihniyeti bir kenara bırakın" dedi. Kurtulmuş, "Fikri bir tarafa bırakarak kendi görüşlerini yaymak için silahı, bombayı, terörü,karşısındakinin hayatını ortadan kaldırmayı esas almış ve bunu da kendi örgütsel stratejisinin merkezine koymuş olan her örgüt şeytanidir, her örgüt insanlık düşmanıdır" diye konuştu. Nurman Kurtulmuş, böyle bir serginin açılmasının da asla kabul edilemez bir davranış olduğunu dile getirdi.

KABUL EDİLEMEZ

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AP'de bazı milletvekillerinin girişimiyle açılan sergide terör örgütü PKK-PYD propagandası yapılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Çelik,"Terör örgütü propagandası yapan bir sergi açılması, insanlığa karşı suç işleyen bir örgüte AP binasında yer açılması anlamına gelir" ifadesini kullandı. Bakan Çelik, terör propagandası yapılan bir sergi açılmasının, evrensel değerlere olduğu kadar Avrupa Birliği'nin temsil ettiği değerlere de karşı olduğunun altını çizdi. Çelik açıklamasında "Bir yerde PKK-PYD sergisine izin verilmesi DAEŞ propagandası yapılmasından farksızdır. AP'nin masum insanları katleden terör örgütlerinin propagandasını yapan bu tip etkinliklere izin vermemesi gerekir. AP'nin AB değerlerine de karşı olan bu oluşumlara karşı kararlı bir duruş sergilemesini bekliyoruz" ifadesine yer verdi.

HAKSIZ YAKLAŞIM

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Parlamentosu'nun bu tutumu, terörün propagandasıdır, teröre açık destektir. Terörün propagandası, ifade hürriyeti olarak değerlendirilemez" açıklamasını yaptı. Sergiyi sosyal paylaşım sitesindeki hesabında değerlendiren Bozdağ, "Teröre destek ve prim veren bu çirkin tutumundan dolayı Avrupa Parlamentosu'nu kınıyorum. Terör örgütleri arasında ayrım yapan bu haksız yaklaşım, asla kabul edilemez. AB ve Avrupa Parlamentosu, bu haksız tutuma derhal son vermeli" dedi.

ÇEKİDÜZEN VERSİNLER

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da sosyal medya hesabında konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Elvan, "Avrupa'nın bir terör örgütüne karşı tutumu bu olmamalı. Terörün iyisive kötüsü yoktur. Bir terör örgütüne yakınlık, bütün terör örgütlerine yakınlık anlamına gelir. Bu tutumu kınıyor, AP'yi kendine çekidüzen vermeye davet ediyorum" ifadesini kullandı.

DIŞİŞLERİ KINADI

Dışişleri Bakanlığı da Avrupa Parlamentosu'nu kınayan bir mesaj yayınladı. Mesajda, "Avrupa Parlamentosu bu şekilde, hemen her gün masum insanların canını alan kanlı bir terör örgütünün propagandasına, dolayısıyla terörizmin teşvikine alet olmuştur. DAEŞ de, PKK da terör örgütleridir. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüne tercih etmek, terörizmin tüm kurbanlarının anısına saygısızlıktır. Çifte standartlar Avrupa Birliği'nin imajını ciddi biçimde zedelemektedir" denildi.

BU NASIL DOSTLUK

Avrupa Parlamentosu'ndaki terör sergisine bir tepki de muhalefet partisi CHP'den geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, terör örgütü elebaşı ile bazı teröristlerin fotoğraflarının yer aldığı sergiye ilişkin, "Ülkemizdeki terörizm sorununa karşı dayanışma içinde olmasını beklediğimiz ülkelerin ortak parlamentosunda, Türkiye'ye karşı yapılmış bu saygısızca tavrı benimsemek mümkün değil. Bu nasıl dostluk anlayışı?" dedi.

İstanbul Vezneciler'de sabah saatlerinde düzenlenen kalleş saldırı, PKK'nın sivillerin de yaşamını yitirdiği son zamanlardaki kanlı eylemlerinden biriydi. Çevik Kuvvet otobüsünü hedef alan saldırıda 5 polis şehit oldu, 7 sivil hayatını kaybetti.

Terör Ankara'da masum insanları 13 Mart'ta bir kez daha hedef aldı. PKK'lı teröristlerin Kızılay yakınlarındaki Güvenpark metro istasyonunda yine bombalı otomobille düzenledikleri saldırıda bir polis şehit oldu, 37 kişi vatandaş yaşamını yitirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber