Sağlık Bakanlığı'ndan 'kimlik numarası' açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklama, medyada yer alan bazı iddiaların aksine, Personel Bilgi Sistemi'nde (PBS) T.C. Kimlik Numarasıyla ilgili bir problemle karşılaşılmadığı ve hiç bir surette bu konuda Nüfus Genel Müdürlüğünden yardım istenmediği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün medyada yer alan iddialara göre, 130 milyon kişinin MERNİS'teki kayıtlarında bir kişiye birden fazla kimlik numarası verildiği, aynı kimlik numarasının birden fazla kişiye verildiğinin belirtildiği kaydedildi. Açıklamada, şöyle denildi:

?Buna ek olarak, mülkiye müfettişlerinin hazırladığı raporda, hataya sebep olarak taşra teşkilatı ile merkez arasındaki data hatlarında kesilmeler sebebiyle veri aktarımında aksamalar ve eksik güncellemelerin oluştuğu bildirilmektedir.

Ayrıca raporda, MERNİS'in taşrada kullanılan program arayüzünde bulunan T.C. Kimlik Numarası alanında güncellemeler yapılabilmesine izin verdiği belirtilmektedir.

Bunun dışında Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan terfi ve atama işlemlerinde bahsi geçen problemlerin ortaya çıktığı ve bakanlığın Nüfus Genel Müdürlüğü'nden yardım istediği ifade edilmektedir.

Bakanlığımızda halen yürürlükte olan personelin kura, başvuru-takip işlemleri ve personel ile ilgili bilgilerin izlenebilmesi amacıyla kullanılan PBS, MERNİS ile entegre olarak çalışmaktadır. PBS'de T.C. Kimlik Numarası ile ilgili bir problem ile karşılaşılmamış ve hiç bir surette bu konuda Nüfus Genel Müdürlüğünden yardım istenmemiştir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber