Genelkurmay'dan sert açıklama: 'Bir kuvvet komutanı' açıklamasına itibar etmeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 18:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) faaliyet ve düşüncelerini, gerekli olduğunda kamuoyuna duyurmaya ve bilgilendirmeye yetkili makamların belli olduğunu, yapılacak açıklamalarda da makamların açıkça belirtildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''son günlerde, bazı basın yayın organlarında, 'Bir Kuvvet Komutanı' veya 'Üst Düzey Bir Askeri Yetkili' ifadeleri esas alınarak haber yapıldığı, kamuoyunda sözde gündem oluşturulmaya çalışıldığı'' belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

''Daha önce de müteaddit defalar açıklandığı üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetlerini ve düşüncelerini gerekli olduğunda kamuoyuna duyurmaya ve basını bilgilendirmeye yetkili makamlar belirlenmiş olup, yapılacak açıklamalarda makamlar açıkça belirtilmektedir. Yanlış algılamalar ve telkinler yolu ile Türk halkını yönlendirme amaçlı olduğu değerlendirilen ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilgisi dışında, onun adını kullanarak, açık kimlik bildirerek veya bildirmeden yapılan bu türden haberlere ve siyasi yorumlara asla itibar edilmemelidir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber