Vergi iadesi aylıklara yüzde 5 zam yaparak kaldırılmalı

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzun yıllar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı yapan Biltekin Özdemir, asgari geçim indiriminin getirilmesi gerektiğini, buna karşılık vergi iadesinin de işçi ve memur aylıklarına yüzde 5 zam yapılarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

Özdemir, yeni yayımladığı "Küreselleşme Bağlamında Türk Vergi Sisteminin Değerlendirilmesi" kitabında, vergi sistemi ile ilgili sorunlara değindi ve çözüm önerileri sundu. Özdemir, ücret gelirlerinde evli, iki çocuklu dört kişilik bir mükellef için asgari ücret kadar bir ücret gelirinin vergiden istisna edilmesi gerektiğini belirterek böylece istihdam üzerindeki yüklerin yani sosyal güvenlik ve verginin hafifletilebileceğini kaydetti. Buna karşılık vergi iadesinin ücretlere yüzde 5 zam yapılarak kaldırılması gerektiğini ifade etti. Özdemir'in diğer önerileri ise şöyle:

"Doğrudan Maliye Bakanlığı'na bağlı bir teftiş ve denetim üst birimi kurumalı, vergi kaçakçılığı ile etkin mücadele edilmeli, yüzde 1.5 düzeyindeki vergi inceleme oranı yüzde 10'a çıkarılmalı, alkollü içkilerdeki ayrımcılık sona ermeli, KDV'de yüzde 5 ve 18 gibi iki orana geçilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber