Darbeciler sabah 5'te, bir daha Erdoğan'ın oteline gelmiş

Darbe girişinin olduğu gece helikopterlerle gelen darbeci askerlerle polisler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Turban mevkisindeki otellerde saldırının izleri halen dururken, saldırıya şahit olan veya saldırında sonra ilçeye gelen çok sayıda turistin tatil yaptığı dikkati çekti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2016 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbeciler sabah 5'te, bir daha Erdoğan'ın oteline gelmiş

Darbe girişinin olduğu gece helikopterlerle gelen darbeci askerlerle polisler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Turban mevkisindeki otellerde saldırının izleri halen dururken, saldırıya şahit olan veya saldırında sonra ilçeye gelen çok sayıda turistin tatil yaptığı dikkati çekti.

Cumhurbaşkanının tatil yaptığı otelin de yer aldığı sahilde turistlerin güneşlendikleri ve denizde yüzdükleri görüldü.

Almanya'dan ailesiyle birlikte Marmaris'e tatile gelen ve çatışmaların yaşandığı sahil bölgesinde tatilini sürdüren Muzaffer Karadağ, AA muhabirine, olayın sabahında Türkiye'ye olan uçaklarının iptal edildiğini söyledi.

Yaşanan olaya rağmen Marmaris'e gelmekten vazgeçmediklerini belirten Karadağ, "Uçağımız iptal oldu ancak iki gün sonra bulduğumuz ilk uçakla buraya geldik. Tatilimi huzur içinde geçiriyorum. Vatanımıza seve seve ailece geldik. Gelirken de hiçbir kaygımız olmadı." dedi.

Saldırı için gelen darbeci askerlerin helikopterle iniş yaptıkları otelde çalışan Gurur Can ise yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Otelin yanındaki araziye 3 helikopter indi. Daha sonra askerler gelmeye başladı. Yukarıda güvenlik kulübesinin olduğu yerde polisler siper almıştı. Ardından çatışma sesleri gelmeye başladı. Aralıksız bir saat kadar devam etti. Helikopterin biri yaklaşık 45 dakika havada dolaştı. Çatışma sırasında herkes saklanacak ve kendisini koruyabilecek bir yer aradı. Yakınlarımızı arayarak iyi olduğumuzu söyledik. Saldırı olduktan sonra Cumhurbaşkanının yakınlarındaki otelde kaldığını öğrendik. Olay gecesi kimileri 'Korumaya geliyorlar', kimileri de 'saldırıya geliyorlar' diyordu. Ne olduğu tam olarak anlayamadık."

- "Darbeci askerler, turistlere 'dışarı çıkmayın' dediler"

Yakındaki bir otelde tatil yapan Savaş Karataş da olayın olduğu gece odasında uyuduğunu ve bir bomba sesiyle uyandığını ifade etti.

Odadan çıktığımda askerlerin etrafı sardığını ve havada helikopterlerin uçtuğunu gördüğünü anlatan Karataş, "Askerle helikopterden indikten sonra sırayla yürüyerek marketin önüne geldiler. Daha sonra dağılarak Cumhurbaşkanının kaldığı otele girdiler. Yoğun çatışmalar olmaya başladı. 'İmdat yardım edin şehit var' diye bir ses duydum." diye konuştu.

Kaldığı oteldekilerin çok korktuğunu ve herkesin yere yattığını ifade eden Karataş, "Sabah 3 civarı helikopterler yeniden geldi. Biri yukarıda duruyordu. En son gelişleri ise saat 5 gibiydi. Darbeci askerler, oteldeki turistlere dışarı çıkmayın dediler. Balkonlardakileri de içeri soktular. Kaçarken bana da silah doğrultular." dedi.

Karataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrılmasından kısa bir süre sonra darbeci askerlerin otelin etrafını sardığına dikkati çekerek, "20 dakika daha geç gitmiş olsaydı, Cumhurbaşkanınız darbeci askerlerle karşı karşıya gelecekti." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber