'Sağlıkta reforma ihtiyaç var'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2006 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Bilgi Toplumu Stratejisi kapsamında 2010 yılı itibariyle devlet hizmetlerinin yüzde 70'inin elektronik ortama aktarılmasının hedeflendiğini belirtirken, sağlık uygulamalarının da elektronik ortama aktarılmasının önemine işare

TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, sağlık uygulamalarının elektronik ortama aktarılmasının önemine işaret ederken, bu uygulamanın hem tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi hem de sağlık hizmetine erişilebilirliği artırırken, sağlık bilgilerine de verimli ve güvenli bir biçimde ulaşabilmeyi sağlayacağını ifade etti.

Sabancı, "eTR Ödülleri ve Kongresi"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bilgi toplumu olma yolunda ilerlerken AB'nin bu konuda attığı adımları da yakından takip ettiğini söyledi. eDönüşüm Türkiye Projesi kapsamında hazırlanan ?Bilgi Toplumu Stratejisiyle? 2010 yılı itibarıyla devlet hizmetlerinin yüzde 70'inin elektronik ortama aktarılmasının hedeflendiğine işaret eden Sabancı, stratejinin hayata geçirilmesi durumunda, 30 yıl sonra istihdamda yüzde 0.6, işgücü verimliliğinde yüzde 1.4 ve Gayri Safi Milli Hasıla'da yüzde 2 artış öngörüldüğünü kaydetti. Sabancı, Bilgi Toplumu Stratejisi Acil Eylem Planı'ndaki 111 eylemin hayata geçirilmesinin kamu, iş dünyası ve vatandaşın hayatını kolaylaştırıcı önemli etkiler yaratmasının beklendiğini de söyledi.

"eDevlet uygulamalarının vatandaşın hayatını kolaylaştırmasına vurgu yaparken, insan hayatındaki en önemli konu olan sağlığa özellikle değinmek gerekir" diyen Sabancı, sağlık sisteminin de reforma ihtiyacı olduğuna işaret etti. Sabancı, şöyle devam etti:

"Sağlık uygulamalarının elektronik ortama aktarılması, hem tedavi yöntemlerinin geliştirilmesi, hem de sağlık hizmetine erişebilirliği artırırken, sağlık bilgilerine de verimli ve güvenli bir biçimde ulaşabilmeyi sağlayacaktır. Ekonomik açıdan baktığımızda ise, standartlara uygun olarak geliştirilen kayıt sistemleri ile sağlık harcamalarındaki denetimin artması, israf ve suistimallerin de önlenmesine yardımcı olacaktır."

Bölgeler arası dijital uçurumun kapanmasının da, eDevlet uygulamalarının yaygınlaşmasıyla eş zamanlı olarak üzerinde durulması gereken bir konu olduğuna dikkat çeken Sabancı, "eDevlet uygulamaları, bilgi teknolojilerine erişimi olan dar bir çevreyi değil tüm Türkiye'yi kapsayan bir hale gelmelidir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber