Adalet Bakanı: Cadı avı endişesi bende de var

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Böyle dönemlerde, "Bu işi yapanların dışında, bir cadı avı olur mu" şeklinde endişelerin yaşanıldığı ifade edilen Bozdağ, Adalet Bakanı olarak kendi görüşünün sorulması üzerine, "Bu endişe herkesde olabilir, bende de var, başkalarında da olabilir. Şu anda ihbarlar olabilir, ifadeler alınabilir, gözaltılar olabilir ama bu henüz başlamış bir süreç." dedi.

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 22 Temmuz 2016 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanı: Cadı avı endişesi bende de var

Bozdağ, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında FETÖ'nün darbe girişimi ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

- "Onlar da bizimle hemfikirler"

Böyle dönemlerde, "Bu işi yapanların dışında, bir cadı avı olur mu" şeklinde endişelerin yaşanıldığı ifade edilen Bozdağ, Adalet Bakanı olarak kendi görüşünün sorulması üzerine, "Bu endişe herkesde olabilir, bende de var, başkalarında da olabilir. Şu anda ihbarlar olabilir, ifadeler alınabilir, gözaltılar olabilir ama bu henüz başlamış bir süreç. Karar verme sıralarında suçluyla suçsuzu ayıracaklardır." dedi.

Bakan Bozdağ, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) çerçevesinde askeri okulların kapatılmasının ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmasının gündemde olup olmadığına ilişkin soruya, "Bu detaylara girmeyelim. Şu anda bütün konuları kapsayan çalışmalar ilgili bakanlıklar tarafından titizlikle yürütülüyor. Bunlar ne kadar olacak, nasıl olacak bu değerlendirmelerden sonra ortaya çıkacak. Henüz değerlendirmeler devam ederken, benim 'Şu olmayacak, bu olacak' demem yanlış olur." şeklinde cevap verdi.

Adalet Bakanı olarak askeri yargıyı sivilleştirmek, HSYK'ya bağlamak gibi bir önerisinin olup olmadığı konusunda Bozdağ, şunları kaydetti:

"Esasında AK Parti, CHP, MHP, HDP'nin en kolay uzlaşacakları yerlerden bir tanesi bu. Çünkü onlar da Askeri Yüksek İdare Mahkemesi ve Askeri Yargıtayın kaldırılması konusunda bizimle hemfikirler. Bu konuda siyasi partilerle bir uzlaşmayı kolay yapacağımıza, belki Türkiye'de en kolay uzlaşacağımız alanın bu olduğuna inanıyorum. Zamanlaması konusunda bir şey demek istemiyorum. Türkiye, demokratik bir hukuk devleti olma vasfını bundan sonra daha da güçlendirecekse yargıdaki 'iki ayrı devlet varmış' görüntüsü veren, iki ayrı yargı uygulamasına da kesinlikle son vermelidir. Bu adımları da atacağız. Ama bunun zamanlaması konusunda bir şey ifade etmem doğru olmaz."

Bozdağ, hakim ve savcılarla, Adalet Bakanlığında açığa almaların olduğunu hatırlatarak, "Yakın geçmişte İstanbul'da Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi, Fetullah Gülen'i mehdi ilan eden bir karar verdi. Eğer bir hakim veya savcı Anayasa, hukuk ve kanuna bağlı bir vicdanla değil de 'Fetullah Gülen' gibi birine veya başkaca herhangi bir ideolojiye, siyasete, görüşe bağlı bir vicdanla hareket ederse o zaman o vicdan sahibi, adaletin değil zulmün vasıtası olur." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber