Ev kiraları el yakıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Aralık 2006 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Yenişehir'de kira ücretlerinin yüksek oluşu kiracıları zor durumda bırakıyor. Genelde kiracıların, şehir dışından gelen işçi, memur ve üniversite öğrencisi olması uygun fiyata ev bulmalarını güçleştiriyor.

Ev kiralamaya talebin artmasındaki sebeplerin başında Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB)yapılan yatırımlar var. Yeni gelen yatırımlar ilçeye doğrudan göçü artırırken, kamu çalışanları, işçiler ve Meslek Yüksek Okulu'na açılan yeni bölümlerle birlikte artan öğrenci kapasitesi de ev bulmayı zorlaştırıyor. Ev fiyatlarının 350 YTL ile 450 YTL artı yakıt ücreti olarak istenmesi kiracıları zorluyor.

Yüksek kira ücretleri neredeyse büyük şehirlerle yarışır hale geldiği Yenişehir, son günlerde ciddi bir konut arz sıkışıklığı yaşarken, önümüzdeki günlerde başlanacak olan TOKİ inşaatları ile ilçe standartlarında olması gereken konut ve kira fiyatlarının düşüşe geçmesi bekleniyor.

Yaklaşık bir yıl öncesinde konut arzının talebi karşılayamaması ve OSB'ye yatırım yapan firmanın büyük arza yolaçması ev rakamlarının satışını ve kira oranlarının çok yukarılara çıkmasına sebep olmuştu. Dolasıyla Yenişehir'e gelen bu fabrikalarda çalışacak olan işçiler ve diğer personel çevre ilçelerden daha ekonomik şartlarda ev aramışlar ve oralara yerleşmişlerdi.

İnsanların diğer ilçeleri tercih etmeleri Yenişehir esnafını zor durumda bırakırken, esnafın düşüncesi ev sahiplerinin biraz daha sağduyulu olup, bu insanların Yenişehir'e gelmesini, ekmek kazandığı ilçede harcamasını, çocuğunu Yenişehir'deki okula göndermesini, Yenişehir'den kazanıp Yenişehir'de yaşanmasını sağlamak.

Ev fiyatlarının yüksekliğinden şikayet eden vatandaşlar, ev sahiplerinin uzun vadeli düşünmelerini isterken, ilçelerini düşünerek hareket etmelerini bekliyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber