'Dost unsurları' vuran Türk yazılımında Yunan tehlikesi

Türk F-16'larının sıcak temasta 'dost' güçlere ateş açamama sorununun TÜBİTAK yazılımıyla çözüldüğünü belirten Tuğg. Erenel, "Cuntacıların Dedeağaç'a kaçırdığı Sikorsky'deki yazılım kopyalanmış olabilir" dedi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Ağustos 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Dost unsurları' vuran Türk yazılımında Yunan tehlikesi

Kanlı darbe girişiminde FETÖ'nün İstanbul'un kalbi 'Boğaz köprülerini F16'larla havaya uçurma talimatı' verdiklerinin ortaya çıkması, gözleri benzer tehditte Türkiye'nin stratejik kurumlarının nasıl korunacağına çevirdi. Eski Genelkurmay İç Güvenlik uzmanı emekli Tuğgeneral Fahri Erenel, Türkiye'nin artık iç ve dış tehdide karşı 'dost unsur' ayrımı olmaksızın stratejik noktaları koruyacak füze ya da savaş jeti yazılımlarına sahip olduğunu söyledi. Füze bataryaları veya savaş jetlerinin, ABD'den alınan yazılımlar nedeniyle NATO uçaklarına karşı 'kör' olduğuna yani Türk Hava Sahası'nı ihlal eden yabancı devlet uçaklarıyla sıcak temas halinde yazılımları nedeniyle eskiden 'ateş açamadığını' belirten Fahri Erenel, TÜBİTAK'ın büyük bir başarıya imza atarak yerli yazılım geliştirdiğini ve bu sorunun aşıldığını anlattı. Türk hava savunma sisteminin, darbe gecesi yaşanan hava saldırılarında görüldüğü gibi hem iç hem de dış tehdide karşı harekete geçecek yazılıma sahip olduğunu belirten Erenel, şunları söyledi:

KÖPRÜ KORUNUYOR

"Boğaz köprüleri, yerden havaya füze savunma sistemleri tarafından korunmaktadır. Hava savunma sistemimizde eksiklikler var ama darbecilerin F16'larla boğaz köprüleri vurma girişimi olsaydı, buradaki füze sistemlerince engellenebilirdi."

Yunanistan'a kaçan cuntacıların kullandığı Türk Sikorsky'deki TÜBİTAK yazılımının, helikopterin orada kaldığı süre içinde deşifre edilmiş olabileceğine dikkat çeken Fahri Erenel şunları kaydetti: "Yerli yazılım, TÜBİTAK'ın büyük başarısıydı. Sikorsky onlarda, herkes de var. Sizi farklı kılan,

yazılımınızdır. Yunanların bunu yapması içinde yeterli süre vardı. Sistemimizdeki yazılımların kripto sistemlerini değiştirmek lazım. Ne ölçüde yazılımın hasmınız eline geçtiğini anlamanız lazım."

Eski Zaman yazarları tutuklandı

Eski Zaman gazetesi yazarları ile çalışanları hakkında FETÖ soruşturması başlatıldı. Bu kapsamında 47 kişi hakkına gözaltı kararı verildi. Bu kapsamda gözaltına alınanlardan 7'si Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alınan şüphelilerden Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet, Turan Alkan, Mustafa Ünal, Nuriye Ural ve Lalezer Sarıibrahimoğlu tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, 7 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Bir kişi ise serbest bırakıldı.

Ankara'da operasyon: 33 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında merkez valileri, vali yardımcıları, hukuk müşavirleri ve mülkiye müfettişlerinden oluşan 44 kişi hakkında gözaltı kararı çıkardı. Polis, şüphelilerden şu ana kadar 33'ünü gözaltına aldı. Gözaltı kararıyla, şüphelilerin evlerinde arama ve el koyma işlemleri de yürütüldüğü kaydedildi.

Mutlu'nun mal varlığı için tedbir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü darbe soruşturmalarında önemli bir karara imza atıldı. Başsavcılığın talebi üzerine FETÖ soruşturmaları kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 2 bin 700 hakim ve savcının mal varlığına tedbir konuldu. Tedbir konulması istenenler arasında görevden alınan merkez valileri ve il valilileri de bulunuyor.Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da mal varlığına tedbir konulması istenen isimler arasında yer aldı.

SELİM EFE ERDEM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber