TÜİK'e göre asgari ücret en az 543 YTL olmalı

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 16 Aralık 2006 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na asgari harcamalar için 3 alternatifli bir çalışma sundu. Kurumun asgari harcamayla ilgili alternatifleri 543-590 YTL arasında değişti. Komisyonun TÜİK'in verilerini de dikkate alarak, 26 Aralık'taki üçüncü toplantısında 2007'de uygulanacak asgari ücreti belirlemesi bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı cuma günü yaptı. Komisyon, 26 Aralık Salı günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda üçüncü kez toplanacak. TİSK Temsilcisi Ali Nafiz Konuk, toplantının ardından yaptığı açıklamada daha önce alınan karar doğrultusunda kurumlardan istenen bilgilerin kendilerine sunulduğunu söyledi. Konuk, bir soru üzerine ?TİSK olarak asgari ücretin belirlenmesinde dikkate alınmasını istediğimiz kriterler vardı. Bunlardan bir tanesi kayıtdışını artıracak bir rakam olmaması gerektiğiydi. Ama enflasyona endeksli bir asgari ücret artışını önceki toplantıda da bugün de söylemiyoruz. Asgari ücretin, mevcut verilere göre belirlenmesi gereken bir ücret olduğunu düşünüyoruz? dedi.

Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Türkel de toplantıda Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) gelen bilgiler doğrultusunda kendilerine bir sunum yapıldığını anlattı. Türkel, bir soru üzerine, TÜİK'in hesaplama yöntemine göre 543-590 YTL arasında değişen 3 farklı asgari harcama tutarı sunduğunu kaydetti.

Çalışanın değeri 12 simit 12 çay

Komisyon toplantısı sürerken bakanlık önünde DİSK ve Yurtsever Cephe üyeleri çalışmaları protesto etti. DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün ?Hükümetin asgari ücret politikasıyla ülkemiz çalışanlarının yüzde 45'ini oluşturan yaklaşık 5 milyon çalışanın emeğine biçtiği değer günde 12 simit, 12 çaydan ibarettir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber