Kuleli'deki darbeci albayı, dehşetin tanıkları teşhis etti

Kuleli Askeri Lisesi önünde darbeye direnen vatandaşlara ateş açarak Murat Akdemir'i şehit eden rütbeli askerin, okul komutan yardımcısı Albay Mehmet Karabekmez olduğu ileri sürüldü

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 02 Ağustos 2016 06:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuleli'deki darbeci albayı, dehşetin tanıkları teşhis etti

Nihat ULUDAĞ

FETÖ/ PDY'nin darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi, en çok kan dökülen yerlerden biri İstanbul Üsküdar'daki Kuleli Askeri Lisesi'nin önüydü. Yolları kesen askerler, darbeye direnen vatandaşa ateş açtı. Hain saldırıda 27 yaşındaki Murat Akdemir vücuduna isabet eden çok sayıda kurşunla şehit oldu, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kanlı gecenin ardından Kuleli Askeri Lisesi önünde darbeyi püskürten vatandaşların görgü tanığı olarak ifadesine başvurdu. İfade verenler arasında şehit edilen Murat Akdemir'in arkadaşları da yer aldı. Tanıklardan 5'i Akdemir'i şehit eden kişinin Kuleli Askeri Lisesi Komutan Yardımcısı Albay Mehmet Karabekmez olduğunu söyledi.

CİNAYETTEN DE SORGUDA

Görgü tanıkları Albay Mehmet Karabekmez'in silahında kurşunların bitmesinin ardından, başka bir askerin silahını alarak kendilerine doğru ateş açtığını söyledi. Terörle Mücadele ekipleri, ifadelerin ardından Albay Karabekmez'i darbe teşebbüsünün yanı sıra cinayetten de sorgulamaya başladı.

GERİDE OĞLU EFE KALDI

HABERTÜRK'e konuşan şehit Murat Akdemir'in acılı babası İsmail Akdemir ise şunları söyledi: "Darbeciler oğlumu benden aldı. Geride bize emanet bıraktığı 1 yaşındaki torunum Efe kaldı. Vatanımız için gerekirse biz de canımızı seve seve veririz. Devletimden tek isteğim, oğluma kıyanların idam edilmesidir. Başka hiçbir isteğim yoktur."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber