Anayasa değişikliği ile Milletlerarası anlaşmalar iç hukukta öncelikli olacak

Haber Giriş : 15 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, AB`ye uyum çerçevesinde 15-20 maddelik anayasa değişikliği teklifini önümüzdeki hafta Pazartesi günü milletvekillerinin imzasına açacak. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, bu pakette Cumhurbaşkanının yetkileri ve Anayasa Mahkemesi ile ilgili maddelerin yer almayacağını açıkladı.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kendisinin yaklaşık 50 maddelik bir anayasa değişikliği paketi olduğunu ancak şimdilik 15-20 maddelik bir paketin gündeme getirileceğini söyledi. Kuzu, Aralık`taki İlerleme Raporu`na hazırlık olarak, bu pakette DGM`lerin kaldırılması, ölüm cezalarının kaldırılmasıyla ilgili 38, 39 ve 87`inci maddelerde değişiklik, eşitlik maddesinde kadınlar lehine pozitif ayrımcılık, iç hukukta milletlerarası anlaşmaların önceliği gibi konuların olacağını bildirdi.

Kuzu, Cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırılması, Anayasa Mahkemesi`nin üyeleri ile ilgili düzenlemelerin ise daha ileri bir tarihte ele alınacağını belirterek, ``Bu düzenlemeleri daha sonra da yapabiliriz, nasıl olsa 15-20 yıl buradayız`` dedi.

Kuzu, AB`ye uyum çerçevesinde getirecekleri bu küçük pakete CHP`nin de destek vereceğini düşündüğünü ifade etti. Anayasa değişiklikleri ile ilgili teklifin önümüzdeki hafta Pazartesi günü milletvekillerinin imzasına açılacağı öğrenildi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber