Meclis'te konuk heyetin önünde kavga çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Bülent Arınç ile konuğu Endonezya Halk Danışma Meclisi Başkanı Nur Hidayet Wahid'in Genel Kurul çalışmalarını izlediği sırada Meclis'te tartışma çıktı. Kürsüde konuşan CHP'li Mehmet Sevigen, AK Partili Katip Üye Gökhan Sarıçam'ın kendisine küfür ederek "Alırım ayağımın altına, ezerim" dediğini ifade etti. Mehmet Sevigen ve diğer CHP'lilerin Başkanlık Divanı'na yürümesi üzerine oturumu yöneten TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin ara vermek zorunda kaldı.

TBMM Genel Kurulu, 2007 Merkezi Yönetim Bütçesi'nin görüşmelerini sürdürüyor. Genel Kurul'da bugün Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, Danıştay, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), Vakıflar Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı ile Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu'nun bütçeleri görüşülüyor.

Bütçeler üzerinde konuşan ve Başbakan Erdoğan'ın hakkındaki mahkeme kararlarından bahseden CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, konuşmasını uzattığı gerekçesiyle oturumu yöneten TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin tarafından uyarıldı. Bunun üzerine kürsüyü bırakarak Başkanlık Divanı'na yürüyen Mehmet Sevigen, kendisine küfrettiği gerekçesiyle AK Partili Katip Üye Gökhan Sarıçam ile tartışmaya başladı.

Tartışmanın devam etmesi üzerine önce CHP'li, sonra da AK Partili milletvekilleri kürsüye yürüdü. Milletvekillerinin araya girmesi üzerine tartışma sona erdi. Oturumu yöneten İsmail Alptekin oturuma ara vermek zorunda kaldı. Bu sırada TBMM Başkanı Arınç ile birlikte oturumu izleyen Endonezya Halk Danışma Meclisi Başkanı Nur Hidayet Wahid'in, tartışmayı gülümseyerek izlediği görüldü.

Oturumu tekrar açan İsmail Alptekin, Meclis'te söz alan milletvekillerinin hoş olmayan davranışlar sergilemesinin, hem kendi şahıslarına, hem de partilerinin misyonuna katkı sağlamayacağını belirterek, Sevigen'in yabancı bir heyetin oturumu izlediği sırada kürsüyü terkedip Başkanlık Divanı'nnın önüne gelmesisin kendilerini çok üzdüğünü kaydetti.

"Bu hoş olmayan olaylara ben sebep olduysam özür diliyorum" diyen Mehmet Sevigen ise, Başkanvekili Alptekin'in kendisini çağırdığını sandığı için Divan'a yürüdüğünü, bu sırada Katip Üye Gökhan Sarıçam'ın kendisine küfür ederek, "Alırım ayağımın altına, ezerim, gebertirim" dediğini iddia etti. Sevigen, "Katip üye haddini bilmeli" dedi.

Tartışmaya açıklık getirmek üzere söz alan Gökhan Sarıçam, Sevigen'in konuşması sırasında süresini aştığı konusunda oturumu yöneten Başkanvekili Alptekin'i uyardığını belirterek, bu sırada Sevigen'in kürsüye gelerek "Sen kim oluyorsun" diyerek hakaret etmeye başladığını söyledi. Gökhan Sarıçam, "Bu arada 8-10 CHP'li milletvekili kürsünün önüne gelerek el kol hareketleriyle bana müdahale etti. Sırrı Özbek, elindeki bardağı bana fırlatmaya kalktı. İsmet Atalay ise eliyle fiili müdahalede bulundu. Bu sırada benim ağzımdan küfür sayılabilecek hiçbir söz çıkmadı. 'Gebertirim' deyip demediğimi hatırlamıyorum ama tutanaklarda böyle bir söz söylediğim çıkarsa, özür dilerim" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber