4/B'linin Sendika Üyeliğinde Gerekçeli Karar Da Yayımlandı

657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam şekli gittikçe yaygınlaşmaktadır. AKP hükümeti döneminde sağlık alanı ile başlayan bu statüdeki istihdam şekli, öğretmen, veteriner hekim ve ziraat mühendisini de içine alarak yaygılaşmaya devam etmektedir. Ancak, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ortak görüşü nedeniyle 4/B'liler kamu görevlileri sendikalarına üye olamamaktadır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Aralık 2006 15:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak, 4/B'li olarak çalışanların kamu görevlileri sendikalarına üye olabilmelerine ilişkin süreçte önemli bir gelişme yaşanmıştır. Geçen ay duyurduğumuz mahkeme kararının gerekçesi bugün elimize ulaşmıştır. Ankara 2. İş Mahkemesinin kararına göre 4/B'liler sendika üyesi olabilecektir. Türk Sağlık Sen tarafından açılan ve karara bağlanan bu dava, toplu görüşmelerde sendikalar tarafından gündeme getirilen bu husus hakkında önemli açılımlar sağlayacaktır.

BU KARAR NE ANLAMA GELİYOR?

Şuan için bu karar tüm 4/B'lilerin sendika üyesi olabileceği anlamına gelmemektedir. Zira karar bireysel bir dava olup tüm mahkemeleri ve tüm idareleri bağlayan bir karar değildir. Ancak bu karar sonrasında 4/B'li çalışanların sendika üyesi olabilmesine ilişkin olarak açılacak davalarda bu karar emsal olacaktır. Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının önceki ortak görşü nedeniyle idarelerin bu mahkeme kararı üzerine işlem değişikliğine yoluna gideceklerini sanmıyoruz. Ancak, açılacak ve kazanılacak davalarla zaman içerisinde bu sorunun çözeleceği aşikardır.

GEREKÇELİ KARARIN TAM METNİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber