Rehber öğretmenlere madde kullanımı ve şiddetin önlenmesi dersi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 20 Aralık 2006 06:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri'deki ilk ve orta öğretim okullarında görevli rehber öğretmenlere, 'Madde kullanımının ve şiddet olaylarının önlenmesi'yle ilgili konferans verildi

Kayseri Ticaret Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda, Kayseri Valiliği, Emniyet Müdürlüğü, Erciyes Üniversitesi ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün düzenlediği konferansta rehber öğretmenlere `Madde kullanımının ve şiddet olaylarının önlenmesi strateji eylem planı' anlatıldı. Konferansta konuşan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Bahameddin Karaköse, nüfusun yüzde 33'ünü oluşturan 18 yaş altı gençlerin önemli bir kesimi oluşturduğunu söyledi. Karaköse, madde bağımlısı ve şiddet mağduru öğrencilerin rehber öğretmenlerin kontrolünde görüşülerek, elde edilen verileri Milli Eğitim Müdürlüğü kapsamında değerlendirilip, tedavi için rapor hazırlanacağını kaydetti. Kötü alışkanlıklara sahip çocukların, aileden alamadığı sevgi ve mutluluğu madde tacirlerinden almaya çalıştığı için tuzağa düştüğünü anlatan Karaköse, "Aileden sevgi alamayan çocuklar, tacirlerin kucağına düşerek, madde bağımlısı hale geliyorlar. Bunları önelemek için öncelikle ailelerin dikkat etmesi gerekiyor. Çocuklarına sevgi ve mutluluğu göstermeleri gerekir. Böyle kötü alışkanlıklara sahip çocukların, sportif ve sosyal faaliyetlerle tedavi edilmesi gerekir" dedi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün verilerine göre, geçen yıl okullarda şiddet gören öğrenci sayısı önceki yıla oranla yüzde 50 azalarak 17'ye düştü. Düşüşte okullardaki `polis ağabey' ve emniyet ile milli eğitim müdürlüklerinin çalışmalarının etkili olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber