Gönül Köprüsü, muhalefet partileri ile kurulacak

Ak Parti'nin 'Gönül Köprüleri' projesi kapsamında işadamları, sanatçılar ve sporcularla Doğu'ya gidilecek. Vatandaşlarla buluşmaya muhalefet partilerinin il başkanları da davet edilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ağustos 2016 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gönül Köprüsü, muhalefet partileri ile kurulacak

KIVANÇ EL Ankara

Ak Parti, "gönül köprüleri" projesi kapsamında birçok işadamı, sanatçı, sporcu ve kanaat önderini eylül ayının başında doğu ve güneydoğu illerinde vatandaşlarla buluşturmaya hazırlanıyor. Kurban Bayramı ve okulların açılması öncesinde dağıtımı yapılacak olan yardımların da planlanacağı buluşmada, birçok sanatçı ve sporcu da vatandaşlarla biraraya gelerek terör olayları nedeniyle zor günler yaşayan bölge insanına moral verecek.

Müezzinoğlu bilgi verdi

Ak Parti, bir ilke de ima atarak etkinliklere CHP ve MHP il başkanlarını da davet etme kararı aldı.

Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, son MYK toplantısında "Gönül Köprüleri" projesi hakkında bilgi verdi. Kendi birimince başlatılan projenin Ramazan Bayramı'nda aktif şekilde uygulanabildiği bilgisini veren Müezzinoğlu, Kurban Bayramı hazırlıklarına dair de yapılacak çalışmaları anlattı.

Bölgeye moral olacak

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki 12 ili kapayan proje kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi batı illerindeki iş adamları, sanatçılar, sporcular ile STK temsilcileri bölge halkı ile buluşturmaya devam edilecek. Bu kapsamda 12 il için yapılacak projeler için Diyarbakır, Mardin ve Van illeri merkez iller olaak seçildi. Bu ile gidecek olan çok sayıda iş adamı, sanatçı eylül ayının ilk haftasında vatandaşlarla bir araya gelecek.

Bu isimler Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarla bir araya gelecek ve "devlet yanınızda" mesajı verecek. Oluşturulacak heyetler yardımların ve çalışmaların organizasyonunu ele alacak. Kurban Bayramı'nda tüm vatandaşlara yardımın ulaştırılması için valilik ile çalışma yapılacak. Bazı iş adamı, siyasetçi ve sanatçılardan oluşan heyetler bu yardımları bizzat kendileri vatandaşlara ulaştıracak.

Kurban eti dağıtılacak

Kurban Bayramı'nda kurban kesemeyen vatandaşlara valilik kanalı ile et dağıtımı yapılacak. Bayramın ardından okullar açılacağından öğrencilerin okul ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için iş dünyası ile ortak çalışmalar yapılacak ve valilikler aracılığı ile bu yardımların dağıtımı sağlanacak.

Ak Parti, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından muhalefetle oluşan sıcak atmosferi bu çalışmada da sürdürecek. Bu kapsamda bir ilke imza atılarak yapılacak tüm çalışmalara 12 ildeki CHP ve MHP il başkanları da davet edilecek ve çalışmaların birlikte yapılması çağrısında bulunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber