'Menemen mitingine Sezer de katılacak' iddiası

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 08:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti'ye cumhurbaşkanı seçtirmemeyi hedefleyen aşırı ulusalcı grupların Menemen'deki Kubilay'ı anma törenlerini 'Köşk mitingi'ne çevirmek için başlattığı çabalar sürüyor.

Mükerrem Demir

CHP lideri Deniz Baykal'dan olumsuz cevap alan gruplar şimdi de Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı ile yüksek yargı mensuplarına yöneldi. Önceki gün bir gazete, 23 Aralık'ta yapılması düşünülen mitingi, 'CHP'nin sine-i millet planının ilk adımı' olarak lanse etmişti. Ancak CHP lideri Baykal, aynı gün İzmir'de olacağını; söz konusu mitinge katılmayacağını açıkladı. Üç yıldır törenlere katılan CHP'li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de ulusalcı grupların 'sine-i millet planı'na tepki göstermişti. Sarıgül, Kubilay'ı anma törenlerinin siyasî propaganda yeri olmadığını vurgulamıştı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir İl Temsilcisi Mükerrem Demir, dün İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek cumartesi günkü miting hakkında bilgi verdi. Şehit Asteğmen Kubilay'ı anma törenlerinden sonra 'Menemen'den Çankaya'ya Laik Cumhuriyet Mitingi' düzenleyeceklerini bildiren Demir, hazırlıklarının devam ettiğini bildirdi. Mitingin Türkiye genelindeki ADD temsilciliklerinin katılımıyla gerçekleştirileceğini belirten Demir, siyasi parti ayrımı yapılmadan bu mitingde yer alınması gerektiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay başkanlarını mitinge davet ettiklerini dile getiren Demir, "Cumhurbaşkanı Sezer büyük olasılıkla burada olacaklarını bildirdiler. Sezer'in mitinge katılması Türkiye'ye mesaj olacaktır." diye konuştu. Mitingin, Kubilay'ı anma törenlerinin hemen ardından Menemen Büyük Park önünde gerçekleştirileceğini dile getiren Demir, ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur ve gazeteci Tuncay Özkan'ın mitinge konuşmacı olarak katılacağını ifade etti. ADD Bornova Şube Başkanı Levent Emre ise "Miting siyasi şov meydanı değildir. Hiçbir siyasi parti bayrağı getirilmesin. Orada taşınacak tek bayrak Türk bayrağıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber