ODTÜ'den çalışanlara master programı

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 17:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mezunlar derneği şubelerinin bulunduğu illerde bilim merkezleri kurulacak

ODTÜ, kamu ve özel sektörde en az beş yıllık deneyimi olanların katılabileceği yüksek lisans programı başlatacak.

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, İngiltere'deki Middlesex Üniversitesi ile işbirliği yaparak, 'İş Yaşamı Temelli Öğrenme' başlıklı, iş yaşamında kazanılan bilgi ve deneyimin üniversite tarafından akredite edilmesini sağlayan yeni bir yüksek lisans programı açacaklarını belirtti.

Akbulut, her alanda uygulanabilecek programın başta e-iş, e-öğrenme, e-sağlık ve bilişim alanlarında pilot olarak uygulanmasının kararlaştırıldığını anlattı.

'Esnek bir program'

Akbulut, yüksek lisans programında bazı derslerin internet üzerinden de yürütüleceğini belirterek, 'esnek' programın çalışanlara da kolaylık sağlayacağını anlattı.

İş hayatında en az beş yıllık deneyim sahibi olan ve yabancı dil bilenlerin programa başvurabileceğini belirten Akbulut, başvuracakların iş hayatındaki deneyimlerini, yaptıkları çalışmaları ve ürettiklerini belgelendirmek zorunda olduklarını açıkladı.

Prof. Dr. Ural Akbulut, akademik jürinin bunları değerlendirip kaç krediye denk geldiğini belirleyeceğini, başvuru sahiplerinin de kalan krediyi tamamlamak için ders alacaklarını söyledi.

Başvuru için tarih: Şubat 2007

Programın, bu çerçevede en az bir yıl süreceğini belirten Akbulut, programı tamamlayanların hem ODTÜ'nün hem de Middlesex Üniversitesi'nin diplomasını alacaklarını belirtti.

Programın 2007 Eylül ayında başlaması planlanıyor, başvurular ise Şubat 2007'de alınacak.

50 farklı konuda bilim kitabı

Bilimi toplumda yaygınlaştırmak amacıyla ODTÜ'nün 50'nci kuruluş yılını 'Bilim ve Toplum Yılı' ilan ettiklerini de belirten Akbulut, bu kapsamda 50 farklı konuda insanların kolaylıkla okuyabilecekleri bilim kitapları yayımlanmasını kararlaştırdıklarını söyledi.

Kitapların bir kısmının yayımlandığını bir kısmının da basımına devam edildiğini belirten Akbulut, gelecek taleplere göre yeni kitaplar basılacağını açıkladı.

Mezunlar derneği şubelerinin bulunduğu illerde bilim merkezleri kuracaklarını belirten Akbulut, Ankara'yı bilim ve teknoloji üreten bir kent yapmak istediklerini dile getirdi.

Prof. Dr. Ural Akbulut, bilim merkezinde öğrencilerin yaklaşık 100 deneyi yapabileceklerini buna karşılık ücret ödemeyeceklerini anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber