Gökkuşağı rengi yasağına MEB soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2006 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

BATMAN'ın Kozluk İlçesi Yanıkkaya köyünde ilköğretim okulu öğrencilerinden 8'inin sarı-kırmızı-yeşil renklerin hakim olduğu gökkuşağı resmi yaptıkları için okul yönetimi tarafından cezalandırılmaları üzerine, Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açtı.

Okul yöneticilerinin verdiği cezayı araştırdıklarını söyleyen Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, ?Böyle bir ceza olamaz. Görevlendirdiğimiz ekip, konuyu araştırıyor. Öğrenciler şimdi okula gidiyor. Cezayı veren kimse hakkında soruşturma açılacak? dedi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü, İş-eğitimi dersinde terör örgütünün eylemlerinde kullandığı sarı-kırmızı-yeşil renklerin hakim olduğu gökkuşağı renginde çizim yaptıkları gerekçesiyle okuldan uzaklaştırılan öğrenciler için soruşturma başlattı. Batman Milli Eğitim Müdürü Şinasi Soyer, son yıllarda açılan örnek kampanyalarla köy ve mezralardaki eğitim yuvalarında erkek öğrenci sayısı kadar kız öğrencinin de kazandırıldığına işaret ederek, ?Kozluk-Yanıkkaya ilköğretim okulunda 8 öğrencinin yaptığı gökkuşağı renkleri nedeniyle üç gün süreyle okuldan uzaklaştırılmaları tek kelimeyle ilkelliktir. Böyle bir ceza sözkonusu olamaz. Görevlendirdiğimiz bir komisyon Yanıkkaya köyünde konuyu araştırmaya başladı. Öğrenci velilerinin de görüşleri alınacak. Öğrenciler dinlenecek. Böyle bir şeye asla izin vermeyiz. Cezayı veren kimse hakkında soruşturma başlatacağız? dedi.

Öte yandan, Yanıkkaya İlköğretim Okulu Müdürü Güven Bal ise, cezadan habersiz olduğunu ifade ederek, ?Yardımcılarımın aldığı kararı sadece uygulamıştık. Amacımız, bu öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan korumaktı? diye açıklama yapmıştı.

Kozluk İlçesi Yanıkkaya Köyü İlköğretim Okulu'nda 8 öğrenci, 10 gün önce iş-eğitimi dersinde sarı-kırmızı-yeşil renk ağırlıklı gökkuşağı ve meyve resmi çizmiş, resmin terör örgütü PKK'nın renklerini yansıttığı gerekçesiyle okul yönetimi 8 öğrenciye 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası vermişti. Resmi çizerken hiç bir amaçları olmadığını söyleyen öğrenciler, ?Uzaklaştırma cezasını hak etmedik. Aldığımız ceza yüzünden Türkçe sınavına giremedik? demişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber