'Bütün güzel kavramlarımız FETÖ tarafından çalındı'

YTB Başkanı Bülbül: - "FETÖ sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehlikeli bir örgüttür. Bu küresel çeteye karşı hepimiz uyanık olmalıyız"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2016 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Bütün güzel kavramlarımız FETÖ tarafından çalındı'

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Kudret Bülbül, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehlikeli bir örgüt olduğunu belirterek, "Bu küresel çeteye karşı hepimiz uyanık olmalıyız." dedi.

Bülbül, YTB'nin desteği ile İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği (İGEDER) tarafından Türkiye'ye getirilen ve "Uluslararası Eğitimcilerle Tecrübe Paylaşımı Projesi" kapsamında 15 gün boyunca İstanbul'da eğitim verilen 16 ülkeden 70 öğretmen ile bir araya geldi.

Öğretmenler ile buluşmasında konuşan Bülbül, 2000'li yıllarla birlikte tarihiyle, toplumuyla, coğrafyasıyla barışan bir Türkiye ortaya çıktığını kaydederek, bölgesinde söz sahibi olan, etkin bir Türkiye istemeyen küresel aktörlerin FETÖ gibi örgütlerle Türkiye'nin önünü kesmek istediğine işaret etti.

FETÖ'nün diyalog, barış, eğitim, hoşgörü gibi Türk milletine özgü kavramları kullanıp dünyanın pek çok ülkesine sızarak, kendini Türkiye'nin temsilcisiymiş gibi gösterdiğine dikkati çeken Bülbül, "Soğuk savaş sonrasında, özgürlük ortamında gerek Türk dünyası, gerek İslam dünyası çok daha rahat bir gelişme gösterebilecekken adeta küresel aktörler tarafından, bütün güzel değerlerimiz, bütün güzel kavramlarımız FETÖ tarafından çalındı." diye konuştu.

Bülbül, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehlikeli bir örgüt olduğunu dile getirerek, "İnsanlık, İslamiyet adına ne varsa çalan, bu küresel çeteye karşı hepimiz uyanık olmalıyız. Yaşadığımız coğrafyalardaki insanları uyarmak hepimizin görevi." diye konuştu.

FETÖ'ye "cemaat" denilmemesi gerektiğini, cemaat kelimesinin İslami bir kavram olduğunu vurgulayan Bülbül, terör örgütlerinin İslamiyet ile alakasının olamayacağını bildirdi.

Kamerunlu eğitimci Muhammed Musa ise FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine yönelik "Ülkenin direklerini sallayan feci, çirkin günleri geride bıraktık." ifadelerini kullandı.

Dünya Müslümanlarının o gece Türkiye'nin yanında yer aldığını, Türkiye'nin İslam'a yaptığı hizmetlerden dolayı Allah'ın Türk halkını ve devletini koruduğunu kaydeden Musa, "Ey Osmanlı torunları, Balkanlar, Kafkaslar, Afrika, Ortadoğu her zaman sizinle beraberdir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber