Varlarını yoklarını Gülen'e yatırmışlar!

FETÖ finans yapılanması kapsamında Akfa Holding ve bağlı 51 şirket ile A101'e operasyon düzenlendi. Operasyonda bir çok ünlü işadamının bulunduğu 113 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Ağustos 2016 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Varlarını yoklarını Gülen'e yatırmışlar!

DEVRiM TOSUNOĞLU

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2015 yılında yapılan bir ihbar sonrasında FETÖ/PDY finans yapılanmasına yönelik teknik ve fiziki takip çalışması başlattı. MASAK raporları doğrultusunda incelemelerini tamamlayan ekipler Akfa Holding ve bağlı 51 şirket ile Yeni Mağazacılık (A-101)'e yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Haklarında yakalama kararı bulunan 113 şirket ortağı, yöneticisi ve çalışanı gözaltına alındı.

Yemeyip yedirmişler!

Yürütülen soruşturmada, 2011-2015 yılları arasında FETÖ'nün amaçları doğrultusunda, ABD merkezli olan Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Mertopolitan Education, Brooklyn Amity School, The Respect İnstitute İnc. ve Wisdom School gibi dernek ve okullara yaklaşık 40 milyon Dolarlık usulsüz havale yapıldığı belirlendi.

Bank Asya' ya transfer

Gözaltına alınan Akfa Holding'in Yönetim K. Başkanı olan Faruk Aktaş'ın Bank Asya'yı kurtarmak için 120 milyon dolar para topladığı ileri sürüldü. Uzmanlar ilginç tersine yapılan para transferleri nedeniyle, zarar eden şirketlerin dahi 17-25 Aralık operasyonlarından sonra nakit para likitlerinin 8-10 kat artışlar yaşandığı ve kaynağı belirlenmediği öğrenildi.

Gülen'e para yetiştiremediler

A-101 Marketler zincirinin sahibi Turgut Aydın da Trabzon Maçka'da gözaltına alındı. Bank Asya'nın 16 kurucu ortaklarından biri olan Aydın'ın, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra Bank Asya hisse alım işlemleri de inceleniyor. A101 mağazaları "Şirketimiz, 17-25 Aralık 2013 sonrasında FETÖ ye karşı tavrını belirlemiş ve olaya müteakiben A101 hisseleri, Bank Asya'dan satın alınmıştır" dedi.

Tavuk Dünyası da çöktü!

Tavuk Dünyası şirketinin ortaklarından olan Taylan Kaya ve İsmail Canan hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı. Taylan Kaya ve İsmail Canan'ın FETÖ terör soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber