KHK koşulu ile tahliye edilen hükümlüler, ailelerine kavuştu

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile koşullu salıverilmesine iki yıl veya daha az süre kalan iyi halli hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak bir yıl erken tahliye edilebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2016 15:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KHK koşulu ile  tahliye edilen hükümlüler, ailelerine kavuştu

Adalet Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle hayata geçirilen tahliye kararlarının ardından Silivri Cezaevi'nden tahliye olanlar, aileleriyle kucaklaşmasında sıcak görüntüler yaşandı.

Hazırlanan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanuna" eklenen geçici madde ile yapılan düzenleme kapsamında, kapalı ve açık cezaevlerinde bulunan yaklaşık 38 bin hükümlünün tahliyelerine bugün başlandı.

Silivri Cezaevinden tahliye olanlar da aileleriyle kucaklaşarak hasret giderdi. Sevinçlerini aile fertleriyle paylaşan mahkumlar, hükümetin uygulamasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Tahliye olan mahkumlardan Turgay Aydın, ''Cezaevinden tahliye olduğum için çok mutluyum. Böyle birşey beklemiyordum, çok iyi oldu. Bundan sonra bizim için hayırlısı olur inşallah. Allah devletimiz ve milletimiz için doğruluk nasip etsin. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Aklımız başımıza geldi. Bundan sonra daha iyi ve temiz insan olmaya çalışacağız.'' dedi.

Mahkumlardan Rayif Bölükbaş da tahliye kararından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, bundan sonra vatana ve millete daha hayırlı olmaya çalışacağını dile getirdi.

Silivri Cezaevi önünde ailelerin bekleyişleri sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber