'İhanet timine ordudan ihraç'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek için konakladığı otele saldırı düzenleyen timin son firari yüzbaşısı Karatepe'nin kız kardeşi gözaltına alındı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İhanet timine ordudan ihraç'

Mustafa İNCİ

FETÖ darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen grupta bulunan darbeci askerlerden son firari yüzbaşı Burkay Karatepe'nin kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe, Eskişehir'de yakalandı.

Kız kardeşi gözaltında

Alınan bilgiye göre, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şubesine bağlı ekipler, Eskişehir doğumlu Karatepe'nin yakalanması için ülke genelinde olduğu gibi kentte de çalışmalarını sürdürdü. Ekipler, Mahmudiye ilçesi ve kent merkezindeki birçok adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi ancak Burkay Karatepe'ye ulaşamadı. Ekipler, firari şüphelinin bir süre önce babası Şevki ile kız kardeşi Ayşe Nurala Karatepe'yi evlerinden alarak bilinmeyen bir yere götürdüğünü belirledi. Ayşe Nurala Karatepe'nin Eskişehir'e yeniden döndüğü bilgisine ulaşan polis, şüpheliyi 75. Yıl Mahallesi'nde bir eve düzenlediği operasyonda yakalanarak, göz altına alındı.

İhanet timi ordudan ihraç

Marmaris İlçesi'nde, darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırı düzenleyen 11 asker, uzun süren gözaltı süresinin ardından dün mahkemeye sevk edildi. OHAL ile ordudan atılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Binbaşı Şükrü Seymen'in, önceden aynı birlikte eğitim alıp görev yapan askerlerden seçtiği Yüzbaşılar İsmail Yiğit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, ordudan ihraç edildi .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber