ABD ve Almanya'dan Türkiye'ye karşı cihatçı oyunu

ABD ve Almanya'dan yine kara propaganda! DAEŞ'le savaşan koalisyonun komutanı "Militanların Suriye'ye Türkiye'den geçtiğini" iddia etti. BND'nin basına sızdırılan gizli raporunda ise Türkiye'nin İslamcı grupların merkezi haline geldiği iftirası atıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 18 Ağustos 2016 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD ve Almanya'dan Türkiye'ye karşı cihatçı oyunu

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin ardından başını ABD, Almanya ve Avusturya'nın çektiği ülkeler tarafından gerçekleştirilen karalama kampanyası daha ciddi bir boyuta geldi:

DAEŞ TÜRKİYE'DEN GELİYOR!

ABD'nin Suriye ve Irak'ta DAEŞ'e karşı oluşturduğu koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Christopher Garver, Pentagon'da Türkiye'ye yönelik çok ağır bir iftira kampanyası gerçekleştirdi. Bir gazetecinin güdümlü olarak sorduğu "Menbiç'teki çatışmadan kaçan DAEŞ militanlarının Türkiye'deki sınırdan yeniden geçtikleri bilgisinin doğru olup olmadığı" yönündeki soruya Garver şu yanıtı verdi: Menbiç uzun zamandır DAEŞ'in giriş-çıkış için kullandığı bir nokta. Militanlar önce Menbiç'e buradan da Suriye ve Irak'a geçiyor. En açık olduğu dönemde ayda 2 bin militan Türkiye'den bu bölgeye giriyordu. Şu anda bitmedi ama azaldı, ayda 200-500 militanın her ay Türkiye'den geçiş yaptığını düşünüyoruz.

Terör örgütlerine destek

Almanya'da ise siyasetçiler bir yandan FETÖ'yü ve ülkelerindeki kurumlarını savunurken diğer yandan benzer bir kampanyaya devam ediyorlar. Muhalefetteki Sol Parti'nin soru önergesine yanıt veren Almanya İçişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, "Mısır'daki Müslüman Kardeşler, HAMAS ve Suriye'deki silahlı muhalif gruplara destek verdiğini", 2011'den itibaren de "Ortadoğu bölgesindeki İslamcı gruplar için bir merkez haline geldiği" yalanını uydurdu.

Zamanlaması manidar

Diğer yanda ise Alman Gizli Servisi BND'nin hazırladığı rapor, basına sızdırıldı. Alman kamu kanalı ARD ise haberi Türkiye aleyhine çarpıtarak Alman hükümetinin Türkiye'nin terör örgütlerine destek verdiğin düşündüğünü iddia etti. Öyle ki haberine destek olarak da PKK'ya destek veren açıklamalarıyla bilinen Alman vekil Sevim Dağdelen'in sözlerine yer verdi.

Çarpık zihniyetin göstergesi

Dışişleri Bakanlığı, Almanya devlet televizyon kanallarından ARD'nin bir haberinde yer alan iddialara çok sert tepki göstererek şu açıklamada bulundu: Cumhurbaşkanımızı ve hükümetimizi hedef almak suretiyle bir süredir ülkemizi yıpratmaya çalışan çarpık zihniyetin yeni bir göstergesidir.

Çifte standartlı tutum

Bu iddiaların arkasında, Türkiye'yi hedef almayı sürdüren PKK terör örgütünün kanlı eylemleri dahil, terörle mücadelede çifte standartlı tutumları bilinen Almanya'daki bazı siyasi çevrelerin de bulunduğu aşikardır. Türkiye, kökeni ne olursa olsun terörün her türü ile samimiyetle mücadele eden bir ülke olarak, diğer ortak ve müttefiklerinden de aynı şekilde hareket etmelerini beklemektedir.

Gizli belge paylaşamayız

Almanya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Johannes Dimroth ise yaptığı yazılı açıklamada, ARD'nin haberinde Sol Parti tarafından verilen soru önergesine yanıtın yalnızca bazı bölümlerine yer verildiğini bildirmişti.

DIŞİŞLERİNE SORULMADI!

Gizlilik derecesine sahip olduğu için yanıtın içeriğini kamuoyuyla paylaşamayacağını belirten Dimroth, Almanya İçişleri Bakanlığının ilgili dairesinde vuku bulan bir yanlışlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmadan metne son şeklinin verildiğini kaydetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber