Diyarbakır'da sınav skandalı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 13:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Diyarbakır'da bugün onbinlerce öğrencinin gireceği belirtilen seviye tespit sınavı, sınav sorularını getiren kargo aracının Adana yakınlarında arıza yapması nedeniyle 3'üncü kez iptal edildi.

Öğrenciler evlerine gönderilirken, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, sınavın soru kitapçıklarının gelmemesi nedeniyle iptal edildiğini söyledi.

Duruma tepki gösteren Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Ecevit Odabaşı ise, ?Deve kervanı ile gelseydi sorular çoktan gelirdi. Sorumlular hakkında soruşturma açılması gerikir? dedi.

Türkiye genelinde 1 Aralık'ta yapılan ancak Diyarbakır'da çıkan sorunlar nedeniyle daha önce 2 kez iptal edilen ve bugün yapılması beklenen seviye tespit sınavı bugün 3'üncü kez ertelendi. İlköğretim 1-2-3 sınıflar hariç onbinlerce ilköğretim ve lise öğrencisi, sabah erken saatlerde sınav için okullarına gitti ancak sınavın iptal edildiğini öğrenince, evlerinin yolunu tuttular. Sınavın iptal edilmesi öğrenciler ve velileri tarafından tepkiyle karşılanırken, bazı öğrenciler fırsatı değerlendirerek internet cafelere akın etti.

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tekdemir, sınavın soru kitapçıklarını Ankara'dan getiren kargo aracının Adana'da arıza yapması nedeniyle Diyarbakır'a ulaşamadığını ve bu nedenle iptal edildiğini belirterek, ?Bu sınavda öğrencilerin başarı durumu ölçülecekti. Daha önce de sorunlar nedeniyle iki kez iptal edilmişti. Diyarbakır'daki 400 bin öğrencinin yüzde 80'i bu sınava girecekti. Sınavın iptal edilmesi bizi üzdü? dedi.

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Sekreteri Ecevit Odabaşı ise, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta yapılan sınavın 3'üncü kez iptal edilmesinin skandal olduğunu belirterek, ?Hem öğrenciler, hem öğretmernler mağdur edilmiştir. 12 ders saati boş geçirilecektir. Soru kitapçıklarını getiren aracın arazı yaptığının açıklanması çok komiktir. Sorular deve kervanı ile gelseydi şimdi çoktan Diyarbakır'a ulaşırdı. Milli Eğitim'in bu konu ile ilgili soruşturma açması gerekir? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber