Hafta sonunda hava durumu nasıl?

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yağış en fazla Karadeniz Bölgesi'ni etkiliyor. Diğer yerlerde yarından itibaren zayıflayacak.

İstanbul'da poyraz kuvvetli esiyor, sıcaklık 5 derece civarında hissediliyor. İstanbul'da hafif yağmur var, hafta sonu da bulutlanma devam edecek. Ankara'da hava bulutlu, sonraki geceler çok soğuk geçecek. İzmir parçalı bulutlu, ancak kuvvetli rüzgardan dolayı soğuk. Bursa bulutlu, Adana da soğuyor ve gökyüzü kapalı. Bugün İstanbul 8, Ankara 5, İzmir 12, Bursa 7, Adana 15 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugün yağış zayıf ve önümüzdeki günlerde sıcaklık yine 10 derecenin altında olacak. Hafta sonu genelikle bulutlu geçecek, pus da oluşabilir. Gece sıcaklığı Edirne'de -3, Kocaeli'de 1 dereceye kadar inecek. Bugün Edirne 3, Çanakkale ve Kocaeli 7 derece.

İç Anadolu'da, Konya-Sivas çevrelerinde kar yağışı hafif olarak sürüyor. Bölge genelinde bulutlu bir hava var. Hafta sonu ise gökyüzü açıyor, bu nedenle kuvvetli ayaz görülecek. Gece sıcaklığı -10 derecenin de altına inecek. Bugün Konya 3, Eskişehir 1, Sivas 0 derece.

Ege Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, ancak poyraz kuvvetli estiğinden, oldukça soğuk oluyor. Hafta sonu iç kesimlerde sis oluşacak. Pazar günü sıcaklık 1-2 derece artsa da, soğuk etkisini sürdürecek. Denizli 11, Bodrum 13, Kütahya 2 derece.

Akdeniz Bölgesi ve Güneydoğu'da bulutlanma yer yer fazla. Bu iki gün rüzgarın da etkisi ile hava 4-5 derece soğuyacak. Cumartesi gecesi kuvvetli ayaz oluşacak, sera üreticileri tedbir almalılar. Antalya 16, Gaziantep 11 derece.

Doğu Anadolu'da kar yağışı devam ediyor. Hafta sonu ise hava açmaya başlayacağından, kuvvetli soğuk etkili olacak ve gece sıcaklığı -22 dereceye kadar inecek. Gündüz ise Erzurum -1, Malatya 6, Van 2 derece.

Karadeniz yağışın en uzun kalacağı bölge. Yaklaşık beş gün daha devam edecek ve hava daha da soğuyacak. Bugün Bolu'da yağış hafif. Amasya-Tokat, Gümüşhane ve Artvin'e kadar uzanan iç kesimlerde ise yağış kar şeklinde sürüyor. Trabzon-Artvin arası yağmurlu. Pazar ve Pazartesi günü özellikle Doğu Karadeniz'de rüzgar ile birlikte karla karışık yağmur şiddetini artıracak. Trabzon 7, Samsun 5, Bolu 4 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber