Bilgisayar başında lenslerinizi çıkarın'

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 22 Aralık 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Yağcı bilgisayar karşısında uzun süre kalmanın göz kuruluğuna neden olduğunu, bu nedenle lens kullananların uzun süre ekran karşısında kalmamaları ya da lenslerini çıkarmaları gerektiğini söyledi

22.12.2006

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yağcı halk arasında bilinen görüşün aksine bilgisayarın gözü bozmadığını, sadece uzun süre kullanıldığında göz kuruluğuna yol açtığını söyledi. Göz kuruluğunun da görme bozukluğuna yol açmadığını, göz kırpma süresinin azalmasından dolayı gözlerin ağrıdığını anlatan Prof. Dr. Yağcı, çalışırken gözlerin belirli aralıklarla kırpılarak kuruluğun giderilmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr Yağcı bilgisayar kullanımı sırasında göz sağlığı için dikkat edilmesi gereken bazı ayrıntıları şöyle sıraladı:

"Bilgisayar ekranı göz seviyesinden daha aşağıda tutularak göz kapak aralığının az açılması sağlanmalı. Bilgisayar başında çalışırken ortam ışığı ne çok parlak ne de çok loş olmalı. Lens kullanan kişilerde göz kuruluğu daha fazla olduğundan bilgisayar başına geçildiğinde lensler çıkarılmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber