Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde 10 personel açığa alındı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde 10 personel görevden uzaklaştırıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2016 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde 10 personel açığa alındı

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, belediyede gazetecilere yaptığı açıklamada, açığa alınan personelle ilgili uzman bir komisyon tarafından inceleme gerçekleştirildiğini söyledi.

Haklarında inceleme yapılan kamu çalışanlarının görevden uzaklaştırılmasının yasal bir durum olduğunu ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu:

"Görevden uzaklaştırdığımızda, soruşturmanın ve incelemenin selameti açısından bu karar veriliyor. İnceleme ve soruşturmanın sağlıklı yürüyebilmesi için tedbir kararıdır. Burada amaç, çalışanı zan altında bırakmak değildir, tedbir amaçlıdır. 19 personelimiz hakkında inceleme başlatılmıştır. Hukuk çerçevesinde inceleme yürütülecektir. İnceleme neticesinde deliler toplanacak ve deliller neyi gösteriyorsa bunun gereği yapılacaktır."

Çiftçi, bazı basın kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, gözaltına alınan ya da tutuklanan personelin bulunmadığını sözlerine ekledi.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce 9 personel görevden uzaklaştırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber