Gül: Çankaya'ya, Meclis dışı biri de çıkabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2006 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı'nın cenaze törenine katılmak için bu ülkeye giden Dışişleri Bakanı Gül, uçakta Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili soruları cevapladı.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Niyazov Türkmenbaşı'nın cenaze törenine katılmak üzere Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi. Gül, havaalanında Türkmenistan Tekstil Bakanı Iklimberdi Paramov ve Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hakkı Akil tarafından karşılandı. Gül, burada yaptığı kısa açıklamada, Türkmenbaşı'nı saygıyla andığını ifade ederek, Türkiye'nin Türkmenistan'ın yanında olacağını ve üzerine düşen görevi yapmayı borç bileceğini söyledi.

Türkmenistan halkının geleceğinin parlak olması için el birliğiyle çalışılması gerektiğini belirten Gül, Türkmenistan'ın yeni yöneticilerinin de bunu sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarına olan inancını dile getirdi. Gül, Türkmenistan'ın bu kritik dönemi başarıyla geçeceğini kaydetti. Bu arada Büyükelçi Akil, Gül'e ülkede ilân edilen yas dolayısıyla kalpak verdi.

Dışişleri Bakanı Gül, uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Türkiye'nin kaybettiği çok yılları olduğunu ifade eden Gül, "Doğrulara kendisini kenetlemiş olan bir hükümetin 2007 yılını feda edeceğini kimse aklının ucundan bile geçirmesin" dedi.

Kararlı bir şekilde doğruları yapmayı sürdüreceklerini bildiren Gül, "İnanıyoruz ki gelecek dönemde Türkiye'de tek başına iktidar olacağız" diye konuştu. Gül, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik soru üzerine de, "Doğrusu meclisin içinden çıkmasını çok daha doğru buluyorum. Ama bu; meclisin dışından da olmaz anlamına gelmez" dedi.

Gül'ün heyetinde çok sayıda milletvekili, iş adamı ve basın mensubu bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber