'Mağduriyet olmasın diye Jean Monnet burslarını iptal ettik'

AB Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal'ın, geçtiğimiz hafta AB Uyum Komisyonu üyelerine verdiği brifingde Jean Monnet burslarının iptaline ilişkin olarak, "Kolay bir karar olmadı ama büyük mağduriyetleri ve daha büyük sıkıntıları önlemek için bu şartlar altında biz daha doğru bir adım olacağını düşündük" dediği bildirildi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ağustos 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Mağduriyet olmasın diye Jean Monnet burslarını iptal ettik'

MERİÇ TAFOLAR

Jean Monnet bursunun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından iptal edilmesi üzerine bursiyer adayları ortak bir açıklama yaparak duruma tepki göstermiş, CHP'li milletvekilleri de konuyu TBMM gündemine taşımıştı. Geçtiğimiz hafta AB Uyum Komisyonu'nda bürokratlar tarafından milletvekillerine verilen brifingde, CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel'in konuyu yeniden gündeme getirmesi üzerine, AB Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal'ın şu bilgileri verdiği öğrenildi:

İstenmeyen bir durum olabilir

"Jean Monnet bursları konusunda, bakanlığımız açısından, Merkezi Finans ve Kurul açısından bizim önemli burslarımızdan, projelerimizden AB finansmanıyla yapılıyor. Biz herhangi bir sıkıntı doğmasın, daha sonra bu Türkiye-AB ilişkileri açısından da Jean Monnet burslarının belirli bir prestiji var, o ukonuda sıkıntı yaşanmasın diye. Ben de o burslardan zamamında yararlanmış bir insanım. Kolay bir karar olmadı ama büyük mağduriyetleri ve daha büyük sıkıntıları önlemek için bu şartlar altında biz daha doğru bir adım olacağını düşündük. Yararlananların yüzde 50'si kamu kurumu. Kamu kurumları açısından da yurt dışı görevlendirmelerde olsun, izinlerde olsun sıkıntılar doğabilir ve daha sonra bu burslardan yararlananlar açısından istenmeyen bir durum olabilir. Olağanüstü şartlardan geçtiğimiz bir dönemde bunun daha doğru bir adım olduğu yönünde AB'yle de bunu konuşarak attık."

Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir'in de, "Kamuda malumunuz olduğu üzere görevden almalar, uzaklaştırmalar, soruşturmalar devam ediyor. 170 kişi yolluyorduk, örneğin bunun önümüzdeki yıl ya tamamını 340 veyahut da iki yıla bölerek 250/250 gibi göndermeyi düşünüyoruz. Hak kaybı olmaması için uğraşıyoruz" dediği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber