Özürlünün vergi muafiyeti genişliyor

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUAFİYETLERLE ilgili Gümrük Genel Tebliğinde değişikliğe gidildi. Gümrük Müsteşarlığının değişikliğe ilişkin tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklik ile 18 Şubat 2000 tarihli ve 23968 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2 seri No'lu Gümrük Genel Tebliğinde (muafiyetler), malul ve sakatların kullanacağı ithal otomobilde Gümrük Vergisi muafiyetlerine 'bizzat sakat kişi tarafından kullanılamayan araçlar' da eklendi.

Komisyon karar verecek

Buna göre, özel tertibatlı otomobil ile bizzat sakat kişi tarafından kullanılamayan araç ithalatı talebi Ankara Gümrükleri Başmüdürü veya yetki vereceği başmüdür yardımcısı başkanlığında, Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürü ile İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu temsilcilerinden oluşan bir heyet tarafından karara bağlanacak. Söz konusu heyet tarafından sakat ve malul kişinin ithal etmek istediği otomobilde bulunması gereken özel tertibat da belirlenecek. Heyet çalışmalarını Ankara Naklihane ve Bedelsiz İthalat Gümrük Müdürlüğünde yürütecek. Heyetin toplanacağı gün, ilgili sakat ve malul kişiler de anılan gümrükte hazır bulunacak. Binek otomobil ve sakat kişi tarafından kullanılamayan aracın ithaline ilişkin kararlar (müspet) komisyon tarafından oy birliği ile verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber