Para tüketen hastane

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KASTAMONU'nun Daday İlçesi'nde çevresi çam ağaçları ile kaplı oksijen deposu içinde kalan atıl durumdaki Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yıllık giderine eşdeğer olan hayırsever tarafından 5 okul ve 1 sağlık ocağı yaptırıldı.

Yapımına 1950 yılında başlanan ve 4 yılda tamamlanarak hizmete açılan, 2 ayrı binadan oluşan 4 katlı, 300 yatak kapasiteli Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin çocuk parkı, tiyatro salonu, yemekhanesi ve kimse kalmayan 14 ayrı lojmanı bulunuyor. Yıllardan bu yana sorunu çözülemeyen hastane hasta olmaması nedeniyle atıl durumda kaldı. Son 2 yılda uzman doktor, 2 aydan bu yana da doktoru olmayan ve hiç hastası bulunmadığı için terk edilen Ballıdağ Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yıllık giderleri için devlet yaklaşık 500 bin YTL harcadı.

Son 2 yılda hasta gelmeyen hastane, fuil- oil sistemiyle ısıtılırken berber, temizlikçi, memur gibi yaklaşık 40 personel görev yaptığı belirtildi. Hastanenin ısınma sistemi sürekli çalıştığı için yılda 250 bin YTL yakıt bedeli harcanan hastanenin personel maaşı ve diğer giderler için devletin kasasından her yıl yaklaşık 500 bin YTL çıktığı hesaplandı. Isınma sisteminin zarar görmemesi için sürekli yakılması gerektiği belirtilen hastanede sadece 40 personel görev yapıyor.

Kastamonu'nun bir yanında hastane çürümeye terk edilirken, atıl durumda hastanenin yıllık ısınma bedeline, Yol-İş Teşkilatlandırma Sekreteri Fahrettin İnan tarafından Kastamonu'nun çeşitli ilçelerinde 5 okul ve 1 sağlık ocağı yaptırdı. Köyde yaşayan kız çocuklarının rahat okuyabilmeleri için Kastamonu'nun en ücra köylerinde okul yaptıran Fahrettin İnan, 5 okul ve 1 sağlık ocağını kullanılmayan hastanenin yıllık ısınma bedeli olan 500 bin YTL'ye mal etti.

Kastamonu'nun Daday İlçesi Bağımsız İl Genel Meclisi Üyesi Faruk Ataçalar, hastanenin yıllık giderinin 500 bin YTL olduğunu belirterek, ?Mevcut bina hastane olarak değerlendirilmese bile Sağlık Bakanlığı yetkilileri buraya çözüm bulabilir. Yıllarca hizmet veren hastanemiz atıl durumda kaldı. Bu durum herkesi üzüyor'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber