3 öğrenciye cinsel istismar tutuklaması, müdür yardımcısı ve öğretmen açığa alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2006 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesindeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulunda (YİBO) 3 erkek öğrenci, 4 öğrenciye 'cinsel istismarda' bulundukları iddiasıyla tutuklandı.

Tunceli'nin Mazgirt ilçesi Akpazar beldesindeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Okulunda (YİBO) 3 erkek öğrenci, 4 öğrenciye ?cinsel istismarda? bulundukları iddiasıyla tutuklandı. Tutuklanan çocukların da cinsel istismara uğradığı belirlendi.

Akpazar YİBO öğrencileri B.K. (13), O.E. (13) ve A.B. (13), ilköğretim 1, 2 ve 3. sınıflarda okuyan 4 erkek öğrenciyi ?cinsel istismar? ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla hastaneye sevk edilen 4 erkek öğrencinin ?cinsel istismara? uğradığı hastane raporuyla belirlendi.

Bunun üzerine gözaltında tutulan 3 öğrenci, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Cinsel istismara uğradıkları öne sürülen 4 çocuk ise Tunceli Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi.

NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Hasan Ali Yücel YİBO'da eğitim gören H.K. (6), U.A. (9), M.K. (7) ve M.K. (6) adlı öğrencilerin okula gitmek istememeleri üzerine durumdan şüphelenen aileleri, çocuklarını Mazgirt Sağlık Ocağına götürerek muayene ettirdiler.

Yapılan ilk muayenede çocukların cinsel istismara uğramış olması ihtimali üzerine, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Elazığ Ruh Sağlığı Hastanesine gönderilen öğrencilerin burada yapılan muayenelerde, cinsel istismara uğradığı ve bu nedenle okula gitmek istemedikleri belirlendi.

Bu arada, cinsel istismar nedeniyle tutuklanan 3 öğrencinin de yapılan muayenesinde cinsel istismara uğradığının tespit edildiği öğrenildi.

MÜDÜR YARDIMCISI VE BİR REHBER ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Tunceli Valiliği, YİBO'da meydana gelen cinsel istismar olayının ardından okul müdürü, pansiyondan sorumlu müdür yardımcı ile bir rehber öğretmeni açığa aldı.

Valilik, olayla ilgili soruşturma yapması için de Milli Eğitim Bakanlığından müfettiş talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber