Tecavüz skandalı yaşanan YİBO'da tedirgin bekleyiş

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 25 Aralık 2006 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda 3 öğrencinin alt sınıftaki öğrencilere tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanması, tecavüze uğrayan 4 çocuğun da koruma altına alınmasının ardından veliler şoka girdi

25.12.2006

Mazgirt'in Akpazar Beldesi'ndeki Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda dün ortaya çıkan tecavüz skandalının şoku sürüyor.

Olayın ardında bugün öğrencilerin velileri okula gelerek yetkililerden bilgi aldı. Büyük tedirginlik yaşayan velilerden ismini açıklamayan bir baba, "Artık çocuklarımızın yatılı kalmasını istemiyoruz. Bize servis verilsin, çocuklarımız da bu servisle okula gidip gelsin" dedi. Okulda 2 çocuğunun eğitim gördüğünü belirten bir veli de, "Artık çocuklarımı yatılı bırakmayacağım. Onlar için servis talebinde bulunacağız" diye konuştu.

Daha önce okulda bir çok olayın yaşandığını dile getiren bir veli ise, "Bu tecavüz olayı da tesadüfen ortaya çıktı. Daha önce de bir öğrenci başka öğrenciyi bıçaklamıştı. Ama öğretmenleri tarafından bu öğrenciye sağlık ocağından cam kesti raporu alındı. Artık çocuğumun bu okula eğitim almasını istemiyorum" dedi.

ÖĞRETMENLERİN DÖVDÜĞÜ İDDİASI

Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin bazıları de ailelerinin isteği üzerine rapor olarak okula gelmedi. Okula devam eden bazı öğrenciler ise, yönetim tarafından kendilerine şiddet uygulandığını iddia etti. Öğrenciler, "Okul müdürü öğrencilere baskı uyguluyor, öğrenciler dövülüyor" dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nın olayı soruşturmak için görevlendirdiği müfettişlerin yarın Tunceli'de olacağı belirtildi. Valilik tarafından açığa alınan Hasan Ali Yücel Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdür Vekili Hüseyin Çetinkaya, Erkek Öğrenci Pansiyonundan Sorumlu Müdür Yardımcısı Hüseyin Çadırlı ve Rehber Öğretmeni Erdal Yücel hakkındaki soruşturma ise sürdürülüyor.

BİR ÇOCUĞUN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI

YİBO'da alt sınıftan bir öğrenci, son sınıftaki üç öğrencinin kendisine zorla tecavüz ettiğini belirterek okul yönetimine başvurdu. Okul yönetiminin durumu jandarmaya bildirmesi üzerine yapılan soruşturmada tecavüz etmekle suçlanan son sınıf öğrencileri O.E., A.B., ve B.K. jandarma tarafından gözaltına alınıp durum Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildi. Savcılık çocukları Tunceli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'ne gönderip soruşturmalarının yapılması talimatını verdi. Bu 3 öğrencinin yapılan doktor muayenesinde ise 2'sinin tecavüze uğradığı, birine de cinsel tacizde bulunulduğu belirlendi. Alt sınıflardaki çocuklara tecavüz etmekle suçlanan 3 öğrencinin verdikleri, "Biz de başka öğrencilerin tecavüzüne uğradık. Akşam olduğunda kaldığımız yurtta öğrenciler soyunup birbirleriyle yatardı. Bu durum uzun süredir böyle devam ediyordu" ifadeleri ise şoku daha da artırdı.

Haber: DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber