Bir çok ilde yılın ilk karı yağdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve zamanla doğu kesimleri parçalı çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Hatay çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda etkili olmak üzere genellikle kar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur ve Hatay çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 10 derece olmak üzere tüm yurtta hissedilir derecede azalacak. Sabah saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı, yurdun güneydoğu kesimlerde güneybatı zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek) -1

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların Anadolu yakasında etkili olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek) 4

İzmir: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (Rüzgar; kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek) 7

Adana: Parçalı ve çok bulutlu (Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek) 15

Antalya: Parçalı ve az bulutlu (Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek) 12

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur, zamanla karla karışık yağmurlu (Yağışlar il genelinde etkili olacak) 7

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, kar yağışlı (Yağışların il genelinde etkili olması bekleniyor. Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) -3

Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu, il geneli aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların il genelinde etkili olması bekleniyor) 4


İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI

- KAR YAĞIŞI YÜKSEK KESİMLERDE ETKİLİ OLDU

İstanbul'un yüksek kesimlerinde sabah erken saatlerde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Yüksek kesimlerde zaman zaman yağan kar ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama araçları da caddelerde dolaşmaya başladı. Yerlerin ıslak olması sebebiyle sürücüler trafikte dikkatli ve yavaş seyredince bazı caddelerde sıkışıklık yaşandı.


GAZİANTEP'TE MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

- SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE BAŞLAYAN YOĞUN KAR YAĞIŞI, GAZİANTEPLİLER'İ HAZIRLIKSIZ YAKALADI

Gaziantep'te sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakalarken, kentin muhtelif yerlerinde maddi hasarlı zincirleme kazaları meydana geldi.

Sabah saat 06.00'da başlayan kar yağışı aralıksız devam ediyor. Gaziantep'te mevsimin ilk karını gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, yoğun kar yağışı altında işlerine gitmeye çalıştı. Aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri kaldırımlarda biriken karları temizlemek için alışmalara başladı. Diğer taraftan yağışla birlikte kayganlaşan yollarda maddi hasarlı zincirleme kazaların meydana geldiği bildirildi. Karayolları ve belediye ekipleri yolların kapanmaması için kar temizliği yaparken, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapıyor. Kentin yüksek bölgelerinde kar kalınlığının yaklaşık 10 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

DİYARBAKIR'A YILIN İLK YARI YAĞDI

Diyarbakır'da, gece geç saatlerde başlayıp etkisini arttıran yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Diyarbakır'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçe yollarının kapalı olduğu ve araçların yolda mahsur kaldığı bildirildi. Vatandaşlar ise işe ve okula gitmek için duraklarda araç beklerken, kimileri ise yollarda mahsur kaldı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgilere göre, kar yağışının gün boyunca aralıklarla etkisini arttırarak devam edeceği, hava sıcaklığının 6 derece düşeceğini bildirdi. Yetkililer, vatandaşları gece sobalarını söndürmeleri konusunda uyardı.


ELAZIĞ'DA MEVSİMİN İLK KARI YAĞDI

Elazığ'da mevsimin ilk karı yağdı.

Gece saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü ve Özel İdare'ye ait kar ekipleri, yolların kapanmaması için aralıksız çalıştı. Kentte kar kalınlığının yükseklerde 5 cm, şehir merkezinde 2 cm, Hazarbaba Kayak Merkezi'nde ise 10 cm olduğu kaydedildi.


ERZURUM'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

- KAR, KENTTE HAYATI FELÇ ETTİ

Erzurum'da bugün sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, kentte hayatı felç etti.

Kar kalınlığının 25 santimetreyi bulduğu kentte, kar yağışıyla birlikte tipi ve sis de etkili olurken, sürücüler trafikte zor anlar yaşadı. Bazı vatandaşlar karla kapanan araçlarını temizlemeye çalışırken, işe ve okula gidenler de kar yağışından olumsuz yönde etkilendi.

Bu arada, yoğun kar yağışı nedeniyle Erzurum-Bayburt karayolu ve 20'ye yakın köy yolunun da ulaşıma kapandığı bildirildi.


ŞANLIURFALILARA KAR SÜRPRİZİ

Şanlıurfalılar, 55 gündür yağmur yüzü görmezken, bugün yılın ilk kar yağışıyla karşılaştı. Şanlıurfa'da bugün sabah başlayan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Günde 10 binden fazla aracın geçiş yaptığı Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunda ulaşım durma noktasına geldi. Kara yolunun Organize Sanayi ve Evren Sanayi Bölgesi mevkilerinde kar yağışı yüzünden çok sayıda araba yolda kaldı. Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunda ulaşımı kontrollü sağlayan trafik ekipleri, zincirsiz araçların trafiğe çıkmasına izin vermedi. Özellikle Akabe yokuşunda kalan araçlar trafiği olumsuz etkiledi. Servis araçları buzlu yolda ilerlemekte zorlandı. Bazı vatandaşlar ise işlerine yetişmek için yürümek zorunda kaldı.

Bu arada trafik kontrolü için yola çıkan ekipler, bir tehlikeye yol açmamak için araçlarına zincir takarak çalışmalarını sürdürdü. Sabah saatlerinde servis otobüsüyle Organize Sanayi Bölgesi'ndeki işlerine gitmek üzere yola çıkan işçiler kar yüzünden yolda kaldı.

Şanlıurfa'da kar yağışının hayatı felç ettiği, onlarca aracın kayarak kara saplandığı görüldü. Karayollarına bağlı dozerler yol açma çalışması yapıyor. Şanlıurfalılar, "Biz yağmur beklerken kar yağması bizim için sürpriz oldu" dediler.


ANKARA'DA ANİDEN YAĞAN KAR, YOLLARI BUZ PİSTİNE ÇEVİRDİ

Ankara'da normalin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ardından aniden bastıran kar yağışı, yolları adeta buz pistine çevirdi. Samsun yolu üzerinde buzlanma nedeniyle birçok kaza meydana gelirken, olaya müdahale etmeye çalışan itfaiye ve polis ekipleri de buzlanan yolda zor anlar yaşadı.

Ankara'da gece saatlerinden itibaren bastıran kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağan kar nedeniyle çevre yollarda ve şehir içinde meydana gelen buzlanma nedeniyle birçok kaza yaşandı. Çok sayıda araç da yolda mahsur kaldı. Edinilen bilgiye göre, Samsun Yolu, Siteler mevkiinde aşırı şekilde buzlanan yolda, bir çöp kamyonu kontrolden çıkarak kaza yaptı. Kaza sonucu kamyon sürücüsü araç içerisinde sıkıştı. Kazanın olduğu yolda oluşan buzlanma nedeniyle birçok araç kayarak kaza yaptı. Kazayı görerek yavaşlamaya çalışan bir kamyonet ise kontrolden çıkarak önce orta refüje, sonra ağaçlara, ardından da kaldırıma çarparak şarampole uçtu. Bu olayın hemen ardından kazaya müdahale etmek için olay yerine gelen bir itfaiye aracı da buzlanan yolda kontrolden çıkarak orta refüje çarptı. İtfaiye aracının kazasının hemen ardından ise bir trafik ekibi kontrolden çıkarak kaldırıma çarptı. Aynı güzergah üzerinde 15 dakika içerisinde çok sayıda kaza meydana gelirken, yolcu otobüsleri de buzlanan yolda büyük tehlike atlattı. Belediye tuzlama araçlarının kazaların ardından yaptığı tuzlama çalışmaları sonucu yol açıldı.

Öte yandan Samsun Yolu üzerinde Kırıkkale'ye 20 kilometre mesafede 2 otobüs çarpışırken, buzlanma nedeniyle birçok araç yolda mahsur kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber