Anadolu Üniversitesi'nde 300 GB'lik veri silindi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 12:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eskişehir'de, Anadolu Üniversitesinde (AÜ) üniversite öğrencilerinin kişisel sayfalarının bulunduğu sistemde verilerin silindiği bildirildi.

AÜ'nün internet sitesinde yer alan açıklamada, yaklaşık 15 gün önce, Bilgisayar Bilimleri Araştırma Uygulama Merkezi'nde (BAUM) yapılan elektrik onarımı sırasında, elektrik arızası nedeniyle kişisel web sayfalarının saklandığı sunucu bilgisayarda ve verilerin yedeklendiği sistemde kalıcı veri kaybı olduğu kaydedildi.

Yaklaşık 300 GB'lık kişisel amaçlı dosyaların kaybolduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Uzun süre güncellenmeyen bu veriler büyük alan kaplamaktadır. Kaybolan dosyaların kullanıcılarımız tarafından yeniden oluşturulması, yedeklerinin sahipleri tarafından tutulması gereklidir. Kullanıcılarımız, http://home.anadolu.edu.tr/ adresinde de açıklandığı gibi, ftp yöntemiyle sayfalarını en yeni bilgilerle güncelleyebilirler. Kişisel sayfalarda bulunan toplam verinin büyük olması ve sık değişmesi nedeniyle yedekleme sistemimiz, ancak ayda bir yedek almaktadır. Bu süre içinde eklenen dosyalar, bir önceki ayın yedeklerinde yer almamaktadır." Açıklamada, söz konusu aksaklık nedeniyle veri kayıpları olabileceği, kullanıcıların, kişisel web sayfalarında bulundurdukları dosyaların yedeklerini kendi bilgisayarlarında da bulundurmaları gerektiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber