Kamuda ücret yüzde 4 azaldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yılın üçüncü üç aylık döneminde imalat sanayinde çalışanların saat başına reel ücret endeksi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 oranında geriledi. kamu sektöründe çalışanların reel ücretlerindeki gerileme ise yüzde 4 olarak hesaplandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, üretimde çalışılan saat başına reel ücret endeksi temmuz-ağustos-eylül aylarını kapsayan yılın üçüncü üç aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.3 oranında azaldı. Söz konusu dönemde üretimde çalışan kişi başına kazanç yüzde 0.2 oranında gerilerken, diğer işlerde çalışan kişi başına kazanç ise yüzde 2.2 oranında artış gösterdi.

KAMU-ÖZEL AYRIMI

Devlet sektöründe, üretimde çalışılan saat başına ücret yüzde 4 oranında gerilerken, özel sektörde yüzde 0.9 oranında artış yaşandı.

Üretimde çalışılan kişi başına kazanç endeksinde ise kamu kesiminde yüzde 1.2'lik gerileme, özel sektörde yüzde 0.6 oranında artış yaşandı.

Diğer işlerde çaışan kişi başına kazanç endeksi toplanda yüzde 21.2 oranında artarken, kamu sektöründe yüzde 2.8, oranında gerilediği belirlendi. Söz konusu kazanç endeksi özel sektörde ise yüzde 2.6 oranında artış kaydetti.

NOMİNAL OLARAK

Üretimde çalışılan saat başına ücret endeksi nominal olarak da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.8, üretimde çalışan kişi başına kazanç endeksi yüzde 10.9 ve diğer işlerde çalışan kişi başına kazanç endeksi ise yüzde 13.5 oranında artış kaydetti.

Devlet sektöründe, üretimde çalışılan saat başına ücret yüzde 6.7 arttı. Üretimde çalışan kişi başına kazanç yüzde 9.8 ve diğer işlerde çalışan kişi başına kazanç ise yüzde 8 yükseldi.

Özel sektörde, üretimde çalışılan saat başına ücret yüzde 12, üretimde çalışan kişi başına kazanç yüzde 11.8 ve diğer işlerde çalışan kişi başına kazanç yüzde 13.9 artış kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber