Öğretmen sendikası yöneticilerinin kavgası

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 26 Aralık 2006 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen'in Adana'daki yöneticileri arasında, maaş karşılığı banka promosyonları ve üye kaydı nedeniyle başlayan tartışma yeni boyut kazandı

Tartışma, 13 Aralık'ta Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 89 kurumun çalışanlarına ait maaş ve diğer ödemeleri özel bir bankanın yapması için 3 yıllık sözleşme imzalanmasıyla başladı. Sözleşmeye Türk Eğitim- Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sezer'in de imza atmasına, Eğitim- Sen yetkilileri tepki gösterdi. Tartışma yerel Kanal A televizyonunda 22 Aralık'ta canlı yayınlanan bir programa taşınınca yeni bir boyut kazandı. Eğitimle ilgili sendikaların temsilcilerinin katıldığı programda, Eğitim-Sen Hukuk ve Özlük Sekreteri Hakkı Tekin ile Türk Eğitim- Sen yöneticileri arasında sert bir tartışma yaşanınca yayın sona erdirildi.

ÜZERİME YÜRÜDÜLER

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Eğitim- Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, olayı bir saldırı olarak niteleyip kınadı. Boğa, diğer sendikanın üye sayısını artırmak için TOKİ'den ev sahibi vaadinde bulunduğunu da öne sürdü. Eğitim- Sen Hukuk ve Özlük Sekreteri Hakkı Tekin ise, televizyon programındaki olayı şöyle anlattı:

"Canlı yayına Türk Eğitim-Sen'den 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer, 2 Nolu Şube Başkanı Kamil Köse ve 3 Nolu Şube Başkanı Rıfat Çelik de katılmıştı. Yayın sırasında, uygulamalarını eleştirip `Ulusal değerlerimizi kullanıp, kendinize sermaye yapıyorsunuz' dedim. Bunun üzerine `Siz bölücüsünüz. Sözlerinizi geri alın' diye tepki gösterdiler. Yayın sona erince stüdyoda üzerime yürüdüler."

BÜYÜTÜYORLAR

Türk Eğitim-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Sezer ise canlı yayında hakaret ettikleri ve Hakkı Tekin'in üzerine yürüdükleri iddialarını yalanladı. Sezer şöyle konuştu: "Kavga ya da itişme olmadı. Üzerlerine yürümedik. Arkadaşlar abartmışlar. Bizim TOKİ evleri için bir vaadimiz yok. Ama üyelerimiz için TOKİ'den 400 konut talebimiz var. Öğretmenlere anket formu düzenleyip, hangi bölgedeki konutlardan istediklerini sorduk. Anket formunun başına da, bu konuda çalışmamız olduğunu belirttik. Banka promosyonuyla ilgili anlaşmaya imza atmadım. Sadece, sözleşmeden önce bankaya sunduğumuz teklifle ilgili yazıda imzam var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber