KPSS girebilmek için memur adayları uzun kuyruklar oluşturdu

Haber Giriş : 19 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzayıp giden kuyruklarların sürekli tartışma konusu olduğu Türkiye'de vatandaşlar, 'devlet memuru' olmak umudu ile Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giriş formlarını alabilmek için saatlerce sırada bekledi.

İşe yerleşme konusunda umutlu olmayan adaylar, 'belki' diyerek sınıva başvurduklarını söyledi.

İşsizliğin büyük sorun olduğu Türkiye'de kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak isteyenler için düzenlenen KPSS'ye müracaatların başlaması ile birlikte Ankara'da kılavuzların dağıtıldığı Mimar Kemal Lisesi'nin önünde uzun kuyruklar oluştu. Burada soruları cevaplandıran adaylar, saatlerce sırada beklemekten dert yandı. Bir genç 3 yıldır işe girmek için beklediğini söylerken, başka biri de ''Daha önce de 'işçi alınacak' diye yapılan sınava girdim. Kazanmama rağmen bir işe yerleşmedim. Yaptığım buşvurular da sonuçsuz kaldı. Belki şimdi işe girebilirim'' dedi. Bu sözleri söyleyen aday, aynı konudan şikayetçi olan diğer adaylardan destek gördü. Sırada olanlar arasında çocuklarına form alabilmek için bekleyen ebebeyinlerin de bulunması dikkat çekerken, bir ebebeyin yetkililere 'sorunları çözün' çağrısı yaptı. Saatlerce kuyrukta beklemek istemeyenler form ücreti olan 4 milyon liradan fazla para vererek kara borsaya düşmüş formlardan aldı. Ayrıca formları satan bir yetkili de ''17 bin form vardı.10 bini satıldı. Belki sırada bekleyenlere bu formlar yetmez'' diye konuştu.

Öte yandan, başvurular 30 Nisan'da sona erecek. 10 Temmuz Cumartesi ve 11 Temmuz Pazar günleri toplam 4 oturumda gerçekleştirilecek sınav ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri'nin bulunduğu 81 il ve 63 ilçe merkezi ile Lefkoşa'da yapılacak. KPSS sonuçları iki yıl geçerli olacak.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber