IŞİD'den kurtulanlar anlattı

İlk olarak evlerimizden televizyon ve telefonları topladılar. 'Sakallarınızı uzatacaksınız' dediler. Sigarayı yasakladılar ama kendileri haşhaş içti. Her gün sigara içip içmediğimizi kontrol ettiler. Av köpeği gibi ağzımızı koklayıp durdular

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 07 Eylül 2016 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
IŞİD'den kurtulanlar anlattı

ÖSO'nun, Halep kentine bağlı Çobanbey İlçesi'nde IŞİD'den kurtardığı köylerin sakinleri, yaşadıkları dehşet dolu günleri anlattı.

65 yaşındaki bir Türkmen köylü, "İlk olarak evlerimizden televizyon ve telefonları topladılar. 'Sakallarınızı uzatacaksınız' dediler. Sigarayı yasakladılar ama kendileri haşhaş içti. Her gün sigara içip içmediğimizi kontrol ettiler. Av köpeği gibi ağzımızı koklayıp durdular. Bir gün sakalımı kestim. 40 kırbaç attılar" dedi. Türkmen köylü, IŞİD'in sivilleri acımasız biçimde cezalandırdığını belirterek "Gözümün önünde birinin boynuna dinamit koyup patlattılar. İşkenceler anlatmakla bitmezdi" ifadelerini kullandı.

CERABLUS HAYATA BAĞLANDI

30 yaşlarındaki başka bir köylü ise "Bir yıldır dünyayla irtibatımız kesikti. İnternet yasaktı. Televizyon yasaktı. Her şey yasaktı" diye konuştu. Cerablus'un merkezinde ise vatandaşlar, IŞİD'in yasakladığı iletişim araçlarını kullanabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Bazı vatandaşlar aylar sonra cep telefonundan sosyal medya hesaplarına girerken kimileri de uzun süredir haber alamadıkları yakınlarına ulaşmanın sevincini tattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber