Muğla'da gözaltına alınan 5 asker tutuklandı

Muğla'nın Marmaris ilçesi merkezli 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i tutuklandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2016 20:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Muğla'da gözaltına alınan  5 asker tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Marmaris merkezli 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 8 şüpheliden 5'i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Marmaris Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerince, Merkez Komutanlığı lojmanı ve Aksaz lojmanlarında ikamet eden askerler M.Ü. (44), E.Ç. (36), Ö.E. (34) ve U.K. (29) ile kadrolu işçi B.A. (37) gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin evleri, araçları ve iş yerlerinde de arama yapıldı.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, 3 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, Gölcük Terör Büro ekipleri A.İ. (28) ve H.H'yi (30) Kocaeli Gölcük'te, Ankara Asayiş Şubesi Cinayet Büro ekipleri de G.Ö'yü (22) Ankara'da gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Marmaris Adliyesine çıkarıldı. Mahkeme şüphelilerden G.Ö. ve U.K'nin gözaltı süresini uzatılırken, B.A. denetimli serbestlik ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. A.İ, H.H, E.Ç, Ö.E. ve M.Ü. ise tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber