Erdoğan'dan Valilere: Sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın

Erdoğan, dün valilere "FETÖ'cü memurların kovulmaması için sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2016 01:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erdoğan'dan Valilere: Sizi sıkıştıran vekil, bakan olursa beni arayın

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 81 ilin valisini kabulünde yaptığı konuşmada, FETÖ soruşturmalarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: (Şu milletvekilleri şöyle diyor, şu bakanlar şöyle diyor). Eğer bu tür sıkıştırmalar varsa İçişleri Bakanımız burada, görüşün. Başbakanımız hakeza. 24 saat telefonlarım açıktır, görüşürsünüz veya atlar gelirsiniz. Benim telefonumun saati yoktur. Aynı şeyi de sizden istiyorum.

"Vali, 24 saat esasına göre çalışır"

Valilerin görev süresinin sabah 9'da başlayıp akşam 6'da bitmediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yöneticilerin 24 saat esasına görev yaptığını söyledi.

"Bu anlayışla çalıştığımız zaman bu devlet, devlet olur" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Aksi takdirde biz bir kabile olarak yaşamaya devam ederiz çünkü 'biz bir kabile devletinden buralara geldik' diyenler var ama ben ona katılmıyorum. Biz devlet doğduk, devlet olarak büyüdük ve bugünlere de öyle geldik. Sizler devletin, devlet gibi işlemesinden sorumlusunuz. Birilerinin aklına devlet deyince hala o eski alışkanlıklar, o eski görüntüler gelebilir. Halbuki Türkiye, ceberrut devlet anlayışından 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışına geçeli çok oldu. En başta valilerimiz olmak üzere, devleti temsil eden tüm görevlilerin bu anlayışla çalıştığına inanıyorum. Terör örgütleriyle mücadelemizi de kararlı, tavizsiz, kesintisiz ve aynı zamanda hakka, hukuka, adalete riayet ederek sürdürmek durumundayız. Eğer en başta siz bu hassasiyeti göstermezseniz aşağıya doğru hiçbir kamu görevlisinden bunu bekleyemezsiniz. Sizlerden yeni Türkiye'nin inşasına daha çok katkı sağlamanızı özellikle bekliyorum. Sadece terör örgütleriyle daha iyi mücadele ederek değil, bununla birlikte vatandaşlarımıza daha çok hizmet ederek, daha çok yatırım yaparak, daha çok gönül kazanarak bu kutlu mücadeledeki yerinizi almalısınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber