100 hasta kol nakli bekliyor

Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi kapsamında Türkiye Organ Nakli Vakfı'nın koordinatörlüğünü yaptığı çalıştay, İstanbul Hilton Otel'de gerçekleştirildi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Eylül 2016 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
100 hasta kol nakli bekliyor

70 ülkede yürütülen projeye 15 ülkeden 2'şer gazeteci katıldı. Çalıştayda organ nakillerinde dünyaca ünlü iki isim olan Prof. Dr. Ömer Özkan ve Suudi Arabistan'da ilk rahim naklini yapan ekipten Prof. Dr. Faissal Shaheen'in katıldığı oturum ilgiyle izlendi. Oturumun moderatörlüğünü yapan SABAH muhabiri Gül Kireklo'nun, "16 yıllık gazeteciyim. Sayısız organ nakli operasyonu haberini gazetemin sayfalarına taşıdım. Gazetem ve ben organ nakillerinde çok titiz ve hassas bir habercilik sergiliyoruz. Çünkü yapılan her organ bağışı ile hayata dönen kişinin hayatı milyonlarca insana örnek oluyor. 15 Temmuz darbe girişiminde ölen 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'ın ölümünün ardından babası, demokrasi şehidi oğlunun 5 organını da hiç düşünmeden bağışladı. Bu etkileyici bir kahramanlık hikayesi" sözleri büyük alkış aldı.

'BAĞIŞLAR HAYAT KURTARIYOR'

Bugüne kadar 3 çift kol, bir rahim ve 5 yüz nakline imza atan Prof. Özkan, "Çift kol nakli bekleyen 100'den fazla kişi Sağlık Bakanlığı'ndan nakil onayı aldı ve nakil bekliyor. Bağışlar olursa yeni bir hayatları olacak" dedi. Prof. Shaheen ise, organ kaçakçılığının önlenmesi konusuna değindi.

MUSTAFA KAYA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber