ÖSO, Çobanbey'e gelen ABD askerlerine kapıyı gösterdi

DAEŞ'i temizlemek ve sınır hattında terör koridoru oluşmasını engellemek için El Bab'a yönelik operasyon hazırlığında bulunan ÖSO, Çobanbey'e gelen ABD askerlerine kapıyı gösterdi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 17 Eylül 2016 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖSO, Çobanbey'e gelen ABD askerlerine kapıyı gösterdi

Lokman HAPPANİ

El Bab operasyonuna destek olmak için gelen ABD'li askerler ÖSO mensupları tarafından 'Halep'in Güneyi'nde YPG ile kardeşlerimizi katledenlerle aynı safta savaşmayız' diyerek Çobanbey'den kovuldu. ABD askerleri iseTürk Askerleri tarafından güvenliği sağlanarak yeniden sınıra getirildi. Kurban Bayramı'nın bitimiyle Suriye'de TSK'nın yürüttüğü Fırat Kalkanı operasyonu yeniden hareketlendi. Dün sabah

saatlerinden itibaren Cerablus'u temizleyen TSK ve ÖSO birlikleri El Bab'ı DAEŞ'ten temizlemek için hazırlıklara başladı.

GİRİŞ MAYINLARLA DOLU

EL Bab girişini mayınlarla döşeyen DAEŞ'in kuracağı tuzaklara karşı kayıp vermemek için operasyon hazırlığı büyük titizlikle sürdü. 2 bin 500 ÖSO unsuru Türk askeri rehberliğinde önce El Bab'ın çevresindeki mayınları temizleyecek. Ardından geniş çaplı operasyon başlatılacak.

Güvenliklerini tsk sağladı

Sloganlar atıp "Halep'in Güneyi'nde kardeşlerimizi YPG ile katledenlerle aynı safta savaşmayız' diyen ÖSO unsurlarının tepkisi üzerine ABD'li askerler bölgeden Türk askerleri tarafından koruma altına alınarak uzaklaştırıldı. ABD'li askerler daha sonra Öncüpınar sınır kapısına getirildi.

Özel birlikler kaçar gibi uzaklaştı

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında Suriye'nin El Bab kentini ÖSO ile birlikte DAEŞ'ten geri almak için hazırlık yaparken, ABD Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı 4'ü subay 29 asker de harekata destek olmak amacıyla Çobanbey (El Rai) kabasına geldi. ABD'li askerler zırhlı araçlarda Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Çobanbey kasabasına geçti. El Bab kentine yapılacak operasyonda üs bölgesi olacak Çobanbey'e gelen ABD'li askerler ÖSO birliklerinin sert tepkisiyle karşılaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber