CHP Halkla İlişkiler'e binlerce 'mağdur' mesajı

CHP'nin Halkla İlişkiler birimine 15 Temmuz darbe girişiminin ardından vatandaşlarca yapılan başvurular artarak sürüyor.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2016 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP Halkla İlişkiler'e binlerce 'mağdur' mesajı
Rifat BAŞARAN

15 Temmuz-31 Temmuz arasındaki ilk 15 günlük süreçte darbe grişimine ilişkin ziyaret, telefon, e-posta ve mektupla toplam 11 bin 332 başvuru gelirken, bu rakam ağustos ayında 26 bin 411'e ulaştı. Başvuruların yüzde 98'i darbe girişimiyle ilgili oldu. İkinci sırada ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan silahlı saldırının ardından geçmiş olsun mesajları geldi.

CHP'ye gönderilen mesaj ve yapılan başvuruların yüzde 97'sini darbe süreciyle ilgili mağduriyetler oluşturdu. Gönderilen iletilerden büyük bir kısmı kayıp ve gözaltına alınan asker ailelerinin yaptığı başvurulardan oluşurken, kamu kurumlarındaki görevden almalarla ilgili şikayetler, Kılıçdaroğlu'na yaptığı açıklamalara ilişkin destek verenler ve teşekkür iletileri ile CHP'nin darbe komisyonu kurup olayları ayrıntılı incelenmesi yönündeki talepler takip etti.

Mağdur ailelerin sorunlarının çözümüne yönelik oluşturulan komisyonla ilgili gelen başvuruların ise yüzde 28'ini FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddiasıyla kapatılan üniversitelerde mağdur olan öğrenciler ve kapatılan askeri okulların öğrencileri oluşturdu. Toplam 12 bin 19 mağdur öğrenci ve ailesi CHP'yi arayarak yardım istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber