Rakka'ya harekat planı tartışılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ'ın başkenti kabul edilen Rakka'ya koalisyon güçleriyle birlikte operasyon yapılabileceğini söyledi. Erdoğan, "Bütün hedef DEAŞ'tan buraları temizlemektir" dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Eylül 2016 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rakka'ya harekat planı tartışılıyor

ABDULLAH KARAKUŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de, DEAŞ'in merkezi Rakka'ya koalisyon güçleriyle birlikte bir operasyon yapılabileceğini söyledi. New York'ta Reuters'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, DEAŞ'ın merkezi Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin nasıl bir rol oynayabileceği sorusuna şu yanıtı verdi: "Rakka, DEAŞ'ın en yoğun olduğu ve merkezi olarak kullandığı bir yer. Türkiye tek başına böyle bir operasyona girmez. Ancak koalisyon güçleriyle birlikte Rakka'da bir operasyona, Rakka'yı DEAŞ'tan temizlemek için böyle bir adım atabiliriz. Ve bu konuyla ilgili olarak da gerek dışişleri bakanlarımızın gerek askerlerimizin müşterek şu anda görüşmeleri söz konusu. Bu görüşmelerin neticesinde Rakka'ya yönelik bir operasyon yapılacaksa bu yapılır. Çünkü bütün hedef terör örgütü DEAŞ'tan buraları temizlemektir, arındırmaktır" dedi.

Suriye'de geçiş sürecinde Esad'ın bulunmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Bu katile bazı ülkeler hala nasıl destek veriyor anlamıyorum. Dünya Esad'sız çözüm bulmalı. Suriye'nin geleceği ile ilgili kararı Suriye halkının vermesi lazım. Bir defa Suriye'de demokratik bir rejim istiyor muyuz, istemiyor muyuz? Yoksa Baas rejimi devam etsin mevcut bu katilin arkasında da birileri güç devşirsin. Öyle zannediyorum hiçbir ülke böyle bir riski almaz. Biliyorsunuz liderler sonradan olunmaz lider doğulur. Halk liderini kendi içinden çıkarır. Ve oraya getirir onu sahiplenir" dedi.

'OHAL UZATILABİLİR'

Darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL'in Meclis kararıyla uzatılabileceğini de dile getiren Erdoğan, "Gülen'in adamları her yere sızdılar. Bu darbecileri belirleyip tutuklamayı sürdüreceğiz. Olağanüstü Hal'in uzatılması bu sürece yardım edecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber