Sahte doktor çalıştıran polikliniğe mühür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2006 21:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kocaeli Tabip Odası yetkilileri, 15 Kasımda Dilovası beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde faaliyet gösteren Anadolu Halk Polikliniğinde sahte doktor çalıştırdığı iddiası üzerine denetleme yaptı.

Denetimde, sahte doktor olduğu iddia edilen M.G'ye diplomasının sorulduğu, ancak M.G'nin diplomasının evde olduğunu söylediği belirtildi. Denetimde ayrıca, uygunluk belgesinde yer almamasına rağmen poliklinikte kadın-doğum, göz ve çocuk hastalıkları ile ilgili muayenelerin de yapıldığı belirlendi.

Bunun üzerine poliklinik yetkilileri ve M.G. hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Ancak M.G. hakkında çıkarılan yakalama emrine rağmen bulunamadı. Poliklinik, İlçe Sağlık Grup Başkan Yardımcısı Abdurrahman Kara, sağlık teknisyeni Ahmet Özer ve Sağlık Memuru Zülal Sarıkaya'dan oluşan ekip tarafından bugün, 3 gün süreyle mühürlendi.

Poliklinik Başhekimi Mehmet Pak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başka bir tıp merkezinin sahibi Ali Evren'in kendi kliniğinde çalışan M.G. adlı kardiyoloğun nöbet tutmak istediğini bildirdiğini ifade ederek, şunları söyledi: ''Ali Evren de doktordan şüphelenmiş, ancak isteği üzerine M.G. bizim polikliniğe gelerek 2 gün nöbet tuttu.

Biz durumundan de kuşkulandık. Belgelerini araştırma sürecindeyken Ali Evren, Kocaeli Tabip Odasına ihbarda bulunmuş. Odadan gelip denetleme yaptılar'' dedi. İlçe Sağlık Sağlık Grup Başkan Yardımcısı Doktor Abdurrahman Kara ise belgelerini ibraz etmeyenlerin doktor olarak çalıştırılamayacağını, polikliniğin bu konuda kusurlu davrandığını savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber