Devenin kanı apronda kalmadı!: İki THY müdürüyle 11 polis ceza aldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 30 Aralık 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Apronda deve kesme skandalına ilişkin soruşturma tamamlandı. 13 kişiye kınama ve uyarı cezası çıkarken, bazı polisler de sürgüne gitti

P>Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı Atatürk Havalimanı'nda yaşanan 'apronda deve kesilmesi' skandalının ardından başlatılan soruşturmada iki THY müdürüyle 11 polise ceza verildi. Bazı polislerin de görev yeri değiştirildi.

Görevden alınan THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü Şükrü Can'ın organizasyonuyla filodaki RJ-100 tipi uçakların kullanımdan kaldırılmasını kutlamak amacıyla yaşanan skandalın ardından Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği'nce başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturmada devenin havalimanı ve aprona sokulması sırasında sorumluluğu olan THY görevlileriyle polislerin ifadelerine başvuruldu. THY görevlilerinin, polisin itirazına rağmen devenin aprona alınması için Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu'nun adını kullandıkları belirlendi.

Görevlilerin, Müftüoğlu'ndan "sözlü" izin alındığını söylemelerine rağmen Müftüoğlu'nun sözlü ya da yazılı hiçbir talimat vermediği ortaya çıktı.

Soruşturmada Can ile bir THY müdürüne uyarı cezası verilirken devenin aprona alınması nedeniyle gerekli özeni ve sorumluluğu yerine getirmedikleri gerekçesiyle 11 polise de uyarı ve kınama cezası verildi. Bazı polislerin de görev yerleri değiştirildi.

Milliyet'e konuşan Müftüoğlu, havalimanındaki güvenlik önlemleri ve tehdit değerlendirmesinin de yeniden gözden geçirildiğini belirterek, "Geleneklere sahip çıkılacak, ancak apronda hiçbir şekilde kurban kesilemeyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber