İşsizlerin adresi Türk-İş oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ocak 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıç'a gelen başvuru ve taleplerin yüzde 23'lük kısmı ise sosyal güvenlik konusuyla ilgili oldu. Başvuru sahipleri, sosyal güvenlik sisteminin herhangi bir aşamasında yaşadığı sıkıntıyı ve "Sosyal Güvenlik Reformu"ndan duyduğu endişeleri Kılıç'a bildirdi.

Salih Kılıç'a iletilen diğer başvuru ve talepler arasında "Tanık olunan yolsuzluk; Siyasi kayırmacılık;Yerel yönetimlerde yaşanan sıkıntılar; Özelleştirme mağdurlarının 4/c statüsünde istihdam edilmesi dolayısıyla yaşanan rahatsızlıklar; Evlenmek için yardım talebi; Eğitim sistemindeki yetersizlikler ve dershanelerle ilgili sıkıntılar; İş güvencesi hakkının uygulanmaması; Töre cinayetlerinden duyulan rahatsızlık" gibi konular bulunuyor.

Salih Kılıç, yaptığı açıklamada, kendisine gelen başvurularda iş taleplerinin yoğunlaşmasını, Türkiye'de işsizlik sorununun geldiği boyutun bir göstergesi olduğunu söyledi. Kılıç, iş talebi ve başvurularının çoğunlukla bir işte çalışırken işini kaybedenler tarafından yapıldığını belirtti.

Talepleri, eldeki olanaklar doğrultusunda karşılamaya çalıştıklarını dile getiren Kılıç, "Bazı eşimize dostumuza ricayla işe aldırabildiklerimiz oluyor ama çoğunlukla bu tür taleplere yanıt veremiyoruz. Bazılarını İş-Kur'a yönlendiriyoruz. Yatırım olmadığı, yeni iş yeri açılmadığı için iş taleplerinin karşılanması mümkün olmuyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber