MEB'e karşı YÖK şûrası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 04 Ocak 2007 08:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB şûrasına katılmayan YÖK, mesleki ve teknik eğitimdeki sorunların tartışılacağı bir toplantı yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) gerçekleştirdiği 17. Milli Eğitim Şûrası'na katılmayarak katsayı tartışmalarından uzak duran YÖK, mesleki ve teknik eğitimdeki sorunların tartışılacağı bir konferans düzenliyor.

"YÖK'ün mini şûrası" olarak değerlendirilen konferans, 15-16 Ocak tarihlerinde Ankara'da yapılacak. Açılışını YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç ile YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İsa Eşme'nin yapacağı Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Konferansı'na, bazı YÖK üyeleri, rektörler ile yabancı konuklar katılacak.

MEB'in mesleki ve teknik eğitimde İskoçya'yı örnek alacağını açıklamasına rağmen, YÖK bu modeli konferansta değerlendirmeye almayacak. Yatay ve dikey her türlü geçişin serbest olduğu İskoçya modeline karşılık, YÖK'ün tartışmaya açacağı modellerde alanlar arası geçişlerde serbestlik bulunmuyor.

YÖK'ün ele alacağı Kanada-ABD, Japonya-Kore, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin eğitim modellerinde, sanayi ile okul işbirliği ön planda tutuluyor. Öğrenciler alanlarına devam ediyor, başka alanlarda eğitim almak ve istihdam edilmek istedikleri takdirde, bazı sınavlara giriyor.

17. Milli Eğitim Şûrası'na Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer mesaj göndermemiş, YÖK Başkanı Teziç de davet edilmesine karşın katılmamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber